Mainos: Nauti musiikista – myös terassilla ja takapihalla!

Mitä jos voisit kuunnella lempimusiikkiasi myös grillaillessa tai pihatöitä tehdessä? Esittelemme eri vaihtoehdot musiikin kuunteluun omassa pihassa.

07.02.2024

Mainos: Hobby Hall

Valitse itsellesi sopiva laite musiikin kuunteluun

Kevät saapuu pian ja omalla pihalla vietetty aika lisääntyy. Pihahommat sujuvat joutuisammin musiikin tahtiin, ja rentoutuminen onnistuu paremmin lempibiisejä kuuntelemalla. Musiikin kuuntelu omalla pihalla on mahdollista monilla eri laitteilla.

Äänentoistolaitteen valintaan vaikuttaa se, mitä aiot tehdä musiikkia kuunnellessasi. Kaipaatko taustamusiikkia kokeillessasi erilaisia reseptejä kesäkeittiössäsi? Haluatko kuunnella musiikkia samalla kun teet puutarhahommia? Kuunteletko musiikkia yksin vai yhdessä muiden kanssa?

Jos haluat kuunnella musiikkia pihalla yksin rentoutuessasi, myös terassikalusteet vaikuttavat sopivan laitteen valintaan. Tukevarakenteinen aurinkotuoli toimii sangallisten kuulokkeiden kanssa, kun taas rento riipputuoli on mukavampi langattomien nappikuulokkeiden kanssa. Riipputuoli, aurinkotuoli tai muu terassin istuinmalli kannattaa huomioida sopivaa äänentoistolaitetta valitessa.

Jos haluat terassille suuret kaiuttimet tai kannettavan soittimen, saatat tarvita uuden terassipöydän. Hobbyhall.fi-verkkokaupasta löydät paitsi äänentoistolaitteet, myös puutarhakalusteet muun muassa 4living-, Home4You– ja Calme Jardin -merkeiltä. Puutarhakalusteita voi löytää alennuksesta syksyllä esimerkiksi Black Friday 2024 -kampanjasta, jossa on tarjolla yleensä myös musiikintoistolaitteita edullisilla hinnoilla.

Rentoudu kuulokkeet korvillasi

Kun kuuntelet musiikkia pihalla yksin rentoutuen, ovat kuulokkeet hyvä ja suhteellisen edullinen hankinta. Kuulokkeet päässä voit myös tehdä pihatöitä, korjailla pyörää tai autoa tai kokkailla grillin ääressä.

Langattomat kuulokkeet saa yhdistettyä bluetoothin avulla puhelimeen, josta voit toistaa haluamaasi musiikkia. Sangalliset kuulokkeet ovat tukevammat, ja ääni tulee suuremmalle pinta-alalle verrattuna nappikuulokkeisiin. Sangat ja leveät pehmusteet voivat kuitenkin olla ikävän hiostavat.

Langattomat nappikuulokkeet eivät hiosta korvia ja ovat täydelliset ulkotreeneihin tai pihatöihin. Nappikuulokkeita pitää kuitenkin yleensä ladata huomattavasti useammin kuin sangallisia kuulokkeita.
Kuulokkeilla saat nauttia musiikista sekä sisällä että ulkona omassa rauhassasi. Jos sinulla ja perheenjäsenilläsi on tyystin erilaiset musiikkimaut, ovat kuulokkeet senkin kannalta hyvä vaihtoehto. Omat kuulokkeet ovat myös hyvä lahja lapselle, joka on aloittanut koulutiensä.

 • kuulokkeet sopivat musiikin kuunteluun yksin
 • tämä musiikinkuuntelutapa ei häiritse naapureita tai perheenjäseniä
 • sangalliset kuulokkeet ovat tukevat
 • nappikuulokkeet eivät hiosta
 • kiinnitä huomiota akun kestoon kuulokkeita valitessasi

Helppo tapa kuunnella musiikkia yhdessä

Jos vietät pihalla paljon aikaa perheen tai ystävien kanssa ja haluatte kuunnella musiikkia yhdessä, helpoin tapa siihen on kannettava kaiutin. Ladattavalla akulla toimivaan kaiuttimeen saa musiikkia puhelimesta bluetooth-yhteyden avulla. Hyviä puolia ovat kaiuttimen edullinen hinta sekä helppo siirreltävyys: voit ottaa kaiuttimen mukaan rannalle tai vaikkapa kaupunkilomalle Turku hotelliin.

Osassa kaiuttimista äänentoiston laatu ei välttämättä ole hyvä. Lisäksi bluetoothilla yhdistetyn laitteen, kuten puhelimen, pitää olla koko ajan kaiuttimen lähellä.

Hobbyhall.fi-verkkokaupassa on kannettavia kaiuttimia monelta eri merkiltä, kuten Sonylta, Boselta ja Borofonelta. Varmista, että laitteessa on bluetooth ja ladattava akku, jonka kesto on mahdollisimman pitkä.

 • kannettava kaiutin on helppo siirtää sisälle ja ulos
 • pieni kaiutin sopii mukaan myös retkille ja matkoille
 • soita musiikkia puhelimesta tai muusta laitteesta bluetooth-yhteyden avulla
 • huomioi naapurit musiikin voimakkuuden ja kellonajan suhteen
 • kiinnitä huomiota akun kestoon ja lue käyttäjäarvosteluita ennen ostopäätöstä

Kun haluat kuunnella kasetteja tai levyjä

Entä jos haluatkin kuunnella musiikkia pihalla kasetilta, cd-levyltä tai jopa vinyyliltä? Tarvitset silloin kasetti- tai levysoittimen. Erillinen soitin on hyvä valinta myös makuuhuoneeseen, jos haluat pitää nukkumapaikan älylaitevapaana.

Valitse soitin sen perusteella, millaisia äänitallenteita aiot kuunnella ja tarvitseeko soitinta siirrellä sisälle ja ulos. Täysin katetulle terassille voit hankkia oman soittimen tai jopa ulkokaiutinjärjestelmän, joka on yhteydessä sisätiloissa olevaan soittimeen tai kotiteatterijärjestelmään.

Hobbyhall.fi-verkkokaupassa on myynnissä useita kannettavia cd-soittimia, joilla pystyy kuuntelemaan myös radiota. Vinyylisoittimia löytyy muun muassa Fenton-, Lenco- ja Pioneer-merkeiltä. Pystyt vaikuttamaan äänentoiston laatuun eri kaiutinvalinnoilla ja -sijoitteluilla. Terassille asennetut ulkokaiuttimet ovat todellisen musiikinystävän satsaus.

 • kuuntele kasetteja, levyjä tai radiota yhdessä muiden kanssa
 • et ole riippuvainen nettiyhteydestä tai laitteiden akun kestävyydestä, mutta saatat tarvita terassilla pistorasian soittimelle
 • huomioi naapurit musiikin voimakkuuden ja kellonajan suhteen
 • pienikokoisen levy- tai kasettisoittimen saa siirrettyä sisälle ja ulos
 • ulkokaiuttimet vaativat asennustyötä

Lisää luettavaa