Duon loistavuutta ei voi kuin äimistellä – arviossa Zombin ep

Julkaistu Infernossa 5/2021.

ZOMBI
Liquid Crystal
RELAPSE

Elektro/rock-duo Zombi toimittaa jälleen laadukasta instrumentaalimateriaalia. Viiden biisin annoksena kattaus jää harmillisen tyngäksi, mutta jälki on aivan yhtä erinomaista kuin aiemminkin. Tatsi ei ole liiemmin muuttunut, joten yhtyeestä innostunut saa taatusti sitä mitä tilaa. Toisaalta ep:lle ei ole tarttunut myöskään mitään mullistavaa, joka nostaisi sen materiaalin muun tuotannon yläpuolelle. Tasalaatuisuus on ollut bändin hyve, eikä tälläkään kertaa tarvitse pettyä.

Viimevuotinen 2020-albumi sisälsi piirun muuta tuotantoa jämerämpää ilmaisua. Nyt tarjolla olevat kappaleet jättävät heavymmät sävyt hiukan vähemmälle, mutta elokuvallinen retro-scifi-meininki toimii. Huomionarvoisimmaksi kuriositeetiksi nousee yli 11-minuuttinen, hitaasti vaaniva Turning Points. Parhaaksi biisiksi taitaa silti kallistua slasher-scorelta kuulostava avausraita Mangler.

Kun hyvän ep:n perään laittaa soimaan bändin albumin, kontrasti on selkeä. Siihen lienee syynsä, että nämä biisit ovat pienjulkaisulla. Mutta kun näinkin kovaa kamaa löytyy albumien ulkopuolelta, Zombin loistavuutta täytyy edelleen äimistellä.

Lisää luettavaa