Ei jää mieleen kovin positiivisella tavalla – arviossa Leather

Julkaistu Infernossa 11/2022.

09.02.2023
LEATHER
We Are the Chosen
STEAMHAMMER/SPV

Leather on vuonna 1989 perustettu yhdysvaltalainen hevibändi, joka keskittyy solisti Catherine ”Leather” Leonen ympärille. Aikoinaan yhtye julkaisi vain yhden levyn ja hävisi pian sen jälkeen – ilmeisesti vain siksi, että se voitaisiin pistää uudestaan kasaan pari vuosikymmentä myöhemmin.

Ei liene vaikea arvata, montako vanhaa jäsentä bändissä on mukana. Tarina on tuttu, eikä loppu ole onnellinen tälläkään kertaa.

We Are the Chosen on toinen levy yhtyeen uuden tulemisen jälkeen, ja purtavaa riittää. Lähes 50-minuuttisella albumilla on kymmenen kappaletta, joista yksikään ei jää mieleen mitenkään positiivisella tavalla.

Sävellykset ovat aivan tajuttoman tylsiä. Kaikkein väsyneimmältä kuulostaa kuitenkin itse keulakuva. Aina kun tuntuisi löytyvän jokin hyvä hetki, Leonen laulut pilaavat sen välittömästi. Päälle kuusikymppisen solistin monotoninen ääni on puuduttavaa kuultavaa. Kaikkein pahimpia ovat pidemmät nuotit, joita on tietysti aivan helvetisti. Jokaisessa biisissä.

Albumin puolustukseksi täytyy sanoa, ettei yhtyeen debyyttikään ole pikaisen tsekkauksen perusteella divariluokan perusheviä kummempaa.

Lisää luettavaa