Hyvä välipala niille, joilla ei ole bändin kaikkien levyjen kaikkia versioita – arviossa Stratovarius-kokoelma

Julkaistu Infernossa 10/2018.

Stratovarius
Enigma – Intermission II
Ear

Kotimainen voimametallipioneeri on julkaissut jatko-osan 17 vuoden takaiselle Intermission-kokoelmalle, joka sisälsi harvinaisuuksia sekä muutaman uuden kappaleen. Enigma toteuttaa samaa konseptia sisältäen kolme uutta kappaletta, harvinaisia bonusraitoja ja neljän biisin orkestroidut versiot.

Stratovarius on nykymuodossaan moni-ilmeisempi kuin koskaan, mikä johtunee siitä, että sävellystyö on demokratisoitunut ja bändin kaikki jäsenet ovat siihen kykeneväisiä. Parhaimmillaan yhtye osaa tehdä tarttuvia ja iskeviä melometallipaloja.

Uudet esitykset, Enigma, Oblivion ja Burn Me Down, edustavat sitä tuttua ja turvallista progressiivisilla tendensseillä varustettua melodista metallia, jonka varaan yhtye on nojannut viimeisen kymmenen vuoden ajan. Biisikolmikosta voiton vie Enigma, jonka tehokas johtomelodia vie korvat mennessään. 

Mitä tulee Fantasyn, Shine in the Darkin, Unbreakablen ja Winter Skiesin orkesteritulkintoihin, olisin suosinut instrumentaaliversioita, ja mielellään myös itse yhtye olisi saanut loistaa poissaolollaan.

Intermission II lienee hyvä välipala niille, joilla ei ole hallussa bändin kaikkien levyjen kaikkia versioita.