Melodista poweria hyvällä maulla – arviossa Krilloan

Julkaistu Infernossa 11/2022.

29.01.2023
KRILLOAN
Emperor Rising
SCARLET

Krilloan on yhden ep:n aiemmin julkaissut power metalia ja melodista heviä esittävä yhtye. Pari vuotta sitten perustetun ryhmän jäseniä majailee muun muassa Saksassa, Ruotsissa ja Argentiinassa.

Joulukuun alussa ilmestyneen debyyttialbumin sanoituksissa ei ole säästelty stereotypioissa. On lohikäärmeitä, taisteluja ja kuninkaita, mitä alleviivataan esimerkiksi miekkojen kalinan ja hevosten äänillä. Efektit menevät jotenkin läpi sormien, sillä sävellyspuolella vastaavia kliseitä ei juuri ole.

Kappalekirjo on piristävän monipuolinen ja perinteisiä biisirakenteita on uskallettu rikkoa. Meininki muistuttaa ajoittain Blind Guardianista ja muista genren pioneereista, mutta hyvän maun rajoissa, eikä touhu ole muutenkaan kopioimista.

Levyllä kuullaan kahta bändin ulkopuolista solistia, minkä ansiosta laulusuoritukset ovat läpi albumin huomattavan komeita. Kyseessä on hienosti rakennettu, loppuun asti mielenkiintoinen ja ensilevytykseksi hyvinkin tiukka paketti. Osittain näin on varmasti siksi, että levyllä on mittaa vain 36 minuuttia, mikä on juuri sopiva annos mahtipontista ja melodista poweria.

Lisää luettavaa