Meno on omaehtoista, eikä kuulijaa mielistellä – arviossa Iamberin ep

Julkaistu Infernossa 5/2018.

Iamber
True Will Directs the Path
omakustanne

Vakuuttavaksi livebändiksi todettu post-rock/metal-myllyttäjä ei yllä aivan samaan karvat nostattavaan tehoon levymuodossa. Elementit ovat komeasti läsnä, mutta se, mikä toimii livenä, ei ehkä ole optimaalista ilmaisua kotikuuntelussa. 

Parhaana esimerkkinä sanotusta toimii Grinded, jonka hissukseen kasvava viiden minuutin intro-osio olisi ollut syytä typistää puoleen minuuttiin. Sen jälkeen kyllä lähtee, mutta kärsivällisyyttä on jo koeteltu liiaksi. 

Meno on omaehtoista eikä kuulijaa mielistellä, mistä ehdottomasti pisteet kotiin. Silti yhden riffin sisältävä neliminuuttinen avausraita tai mainittu introjumitus eivät ole kuulijaystävällisimmästä päästä edes skeneen vihkiytyneelle.

Napakanmittainen kolmosralli Planetary Blues sen sijaan mätkii jo tanakammin – Isisin ja Cult of Lunan diggarit antavat varmasti runttaukselle siunauksensa. Myös vajaat kymmenminuuttinen päätöskappale The Drudge onnistuu kasvamaan esimerkillisesti mielenkiinnon säilyttäen ja saavuttamaan jopa majesteettiset mittasuhteet.