Napakkaa ja asiallista meininkiä – arviossa E-Force

Julkaistu Infernossa 10/2021.

E-FORCE
Mindbender
MIGHTY MUSIC

Olihan se melkoinen sokki, kun Eric Forrest tuli Snaken tilalle Voivodin keulille vuoden 1995 Negatronilla. Yhtyeen hajottua 2001 Forrest perusti E-Force -bändin, joka vertautuu 20 vuotta myöhemmin ehkä eniten 1990-luvun lopun Voivod-ilmaisuun, ja ihan hyvä niin. Meno on omankuuloista, vaikka yhteys on selkeä. Pelko siitä, että Forrest vain ratsastaisi menneisyydellään, on onneksi aika turha.

Kevyesti scifi-pohjaisella metallilla ronskein thrash-maustein tässä mennään. Ote on kaikin puolin napakka ja kolmen hengen bändin yleisote kokonaisuudessaan varsin iskevä. Forrest itse ärjyy niin viiriilisti, että äijän raakaa ulosantia täytyy ihmetellä ja äänihuulia käy sääliksi.

Biisimateriaali on hyvätasoista ja Forrestin raa’asta ja melko yksiulotteisesta laulusta huolimatta sopivan vaihtelevaa. Kitarariffit kuljettavat mäiskettä mukavasti, vaikka mitään erityisen tarttuvia murskaajia ei ole mukana. Hyvänä viitteenä laadusta toimii se, että Negatronin aloituskappale Insect ei eroa muusta materiaalista erityisemmin.

E-Forcen meininki vaikuttaa sen verran asialliselta, että täytynee tarkistaa 20-vuotiaan bändin aiemmatkin julkaisut.

Lisää luettavaa