Parhaimmillaan varsin mukaansatempaavaa – arviossa Death Wolf

Julkaistu Infernossa 11/2019.

Death Wolf
IV:Come the Dark
Blooddawn

Marduk-nokkamies Morgan Håkanssonin vuonna 2000 perustama yhtye totteli alun perin otsikkoa Devil’s Whorehouse. Vuonna 2011 se vaihtoi nimensä, koska vanha titteli ei palvellut jäsentensä mukaan enää tarkoitustaan.

Jo varhaisessa vaiheessa Misfits/Samhain-coverbändiksi perustettu yhtye ryhtyi säveltämään Morganin johdolla omaa materiaalia. Vaikka Danzigin perintö on edelleen tallella, yhtye on tätä nykyä monimuotoisempi ja -puolisempi kuin aikoihin. Monissa bändin riffeissä on selkeästi esillä Mardukin kiukkuinen musta metalli, ja tätä puolta on tuotu nyt aiempaa selkeämmin esiin.

Vaikka kokonaisuus ei nouse mestariteoksen tasolle, Death Wolfin räyhäkkään metallinen deathrock on parhaimmillaan varsin mukaansatempaavaa. Napakka aloituskappale With Hate, tumman hypnoottinen Funeral Pyre, akustista puolta esittelevä southern gothic -pala Into the Woods ja Fields of Nephilimin apokalyptisia sfäärejä tavoitteleva melankolinen päätösraita Conqueror’s Dance osoittavat, että yhtyeellä jotain annettavaa varjoisan musiikin ystäville.