Pehmo- hard rockia niin hyvässä kuin pahassa – arviossa Killer Kings

Julkaistu Infernossa 11/2022.

25.01.2023
KILLER KINGS
Burn for Love
FRONTIERS

Frontiersin hard rock -Tinderistä, päivää. Tänään toimari Serafino Perugino on swaippaillut studiotreffit 2000-luvun ensivuosikymmenellä kolme levyä tehneen AOR-rykelmä 101 Southin laulajalle Gregory Lynn Hallille sekä kitaristi Tristan Avakianille, jolla on kokemusta niin showtunesin puolelta (Cirque de Soleil, Mariah Carey, Queen Extravaganza) kuin jopa Biohazardista. Killer Kingsin kohdeyleisö tuntenee hänet parhaiten ex-Rainbow-ukkojen ysäribändistä Red Dawnista.

Projektin debyyttilevy on sekoite viimeksi mainittua ja tietenkin sitä 101 Southia. Rokki on siis hyvässä ja pahassa tyypillistä silkkimuna-AOR:ää: Foreigneria, Survivoria, syntikoita, pastellivärejä, olkatopattuja pikkutakkeja ja muita sellaisia asioita. Solisti Hallin elämää nähneen raspisoundin vuoksi referenssilistaan lisättäköön varauksella myös Whitesnake.

Burn for Love on äärimelodista, vanhanaikaisen heteronormatiivisesti vonkaavaa pehmo- hard rockia, taivaita halaavia melodiakaaria, kelpo kertsejä ja elvistelemättä taitavia kitarasooloja. Säveltäjä-tuottajana on häärännyt  lafkan yleisvitsaus Alessando Del Vecchio, jonka nimellä alkaa olla sama kaiku kuin Saatanalla, mutta edes hän ei latista tätä albumia.

Lisää luettavaa