Perushyvää tavaraa entusiasteille – arviossa Vector Seven

Julkaistu Infernossa 4/2021.

06.06.2021
VECTOR SEVEN
Electric Blood
DARKHAN

Elektronisen musiikin alagenre synthwave on noussut viimeisen kymmenen vuoden aikana hyvin suosituksi. 1980-luvun soundtrackmusiikista ja videopeleistä estetiikkansa ammentavan tyylisuuntauksen suuria nimiä ovat muun muassa Perturbator, Carpenter Brut ja The Midnight.

Saksalainen Vector Seven tuo soppaan oman dystopisen mausteensa painottaen ilmaisussaan cyberpunk- ja scifi-teemoja. Yhtyeen neljäs levy tarjoaa tasaisen viihdyttävää tykitystä, joskaan ei juurikaan uutta. Draaman kaari toimii, ja tunnelma on juuri optimaalisen synkkä ja paranoidi.

Electric Bloodille on siunaantunut varsin kohtuullinen suma meneviä ja mukaansatempaavia kappaleita. Kirkkaimpina helminä mainittakoon tuhdilla bassolla ja makealla johtomelodialla varustettu nimikappale, dramaattisesti pauhaava Omen ja rouheaa riffittelyä sisältävä Escape Plan.

Saldo jää kirkkaasti plussan puolelle, mutta ongelmana on, että Vector Sevenin edustama genre on saavuttanut jo eräänlaisen saturaatiopisteen, joten uuden innovoiminen on erittäin vaikeaa. Uudet yrittäjät hukkuvat väkisinkin massaan, ja niin voi käydä perustellusti tässäkin tapauksessa.

Perushyvää tavaraa entusiasteille, mutta sen suurempia aaltoja tämä tuskin tulee aiheuttamaan.

Lisää luettavaa