Pohdiskelevaa musisointia – arviossa Vincent Crowley

Julkaistu Infernossa 6/2021.

04.09.2021
VINCENT CROWLEY
Beyond Acheron
ODIUM

Acheron-nokkamies Vincent Crowley päätti pistää kaksi vuotta sitten yhtyeensä pillit pussiin ja lähteä soolouralle. Crowleyn debyyttialbumi tarjoaa hieman toisenlaista musiikkia kuin hänen emobändinsä.

Siinä missä Acheron erikoistui saatanallisen death metalin sanoman levittämiseen, Crowleyn soololevyllä kuullaan hieman pohdiskelevampaa, doom-sävytteisempää musisointia. Antikristillinen sanasto on vaihtunut perinteisempään kauhukuvastoon, joka on saanut innoituksensa muun muassa Edgar Allan Poen tuotannosta. Kyseessä on konseptilevy, joka käsittelee kuoleman eri aspekteja.

Uudessa soolobändissä soittavat pääjehun lisäksi kitaristi Art Taylor (ex-Acheron) ja rumpali Ryan Arter (ex- Blood Coven), jotka hoitavat tonttinsa asianmukaisen varmasti. Taylorille plussaa muutamasta maukkaasta kitarasoolosta.

En ole koskaan ollut mikään suuri Acheron-fani, mutta Crowleyn soolomateriaali tuntuisi olevan asteen verran toimivampaa. Parhaimmillaan levy on väläytellessään tunnelmallisempaa ja hidastempoisempaa puoltaan, kehnoimmillaan rivakamman mätön ja ankeiden sahausriffien äärellä. Dissectionmäinen melodiamaisema piristää vähän tylsempiäkin kappaleita.

Lisää luettavaa