Potentiaalia on, mutta vaatii vielä kehittelyä – arviossa Inner Stream

Julkaistu Infernossa 8/2021.

INNER STREAM
Stain the Sea
FRONTIERS

Inner Stream on argentiinalaisen laulajan Inés Vera Ortizin sooloprojekti, jonka juuret juontavat vuoteen 2008, jolloin hän aloitti yhtyeen veljensä Jorgen kanssa. Vuonna 2017 hän alkoi tehdä yhteistyötä kosketinsoittaja-tuottaja Guillermo De Medion kanssa, joka auttoi Ortizia toteuttamaan visionsa sävellystensä suhteen. Debyyttilevy Stain the Sean on tuottanut Frontiersin luottomies Alessandro Del Vecchio, ja se sisältää sliipattua goottimetallia, josta löytyy niin sinfonisia sävyjä kuin nu-metal-elementtejä.

Ortiz on ihan kelpo laulaja, mutta valitettavasti levyn sävellykset ovat loppujen lopuksi melko mitäänsanomattomia. Tämäntyylistä modernia popmetallia on tehty jo niin paljon, että vaaditaan todella kovia biisejä, jos meinaa erottua porukasta. Sovituksiin on kyllä panostettu, ja siinä mielessä kappaleet kulkevat eteenpäin varsin mukavasti. Myös laulumelodioiden seasta löytyy muutamia varsin varteenotettavia helmiä.

Potentiaalia on, mutta jotain kehittelyä tämä vielä vaatisi. Tai sitten en ole vain kohderyhmää. Amaranthen ja Within Temptationin ystäville levy lienee kuitenkin tarkastamisen väärti.