Rehvakas paluu estradille – arviossa Daemonicus

Julkaistu Infernossa 8/2021.

DAEMONICUS
Eschaton
BLACK LION

Muutaman vuoden hiljaiseloa viettänyt Daemonicus palaa estradille varsin rehvakkaasti. Kolmas kokopitkä suorastaan pursuaa vanhakantaista ruotsalaista dödsmetallia aina tuttuja surinakitaroita myöten. Uumajalaisherrat ruhjovat väliin raskaasti ja väliin todella rivakkaan tahtiin.

Eschaton ei kuitenkaan sisällä pelkkää rähjäämistä, vaan siltä löytyy yllättävänkin melodisia kohtia. Melodisemmat kitarakuvioinnit kumartelevat jopa Iron Maidenin suuntaan, ja välillä turhankin suoraan, sillä esimerkiksi Trooperin pääriffin tunnistanee Fate Sealed Faithistä joka korvapari.

Kitaratyöskentely on pätevää, ja työpari Persson–Wester kutoo tarvittaessa varsin jämeriä melodiaverkkoja. Parissa kohtaa melodioiden luojana käytetään mielenkiintoisesti myös bassoa. Materiaalista löytyy riittävästi tarttuvuutta, vaikka liian hittihakuiseksi bändiä ei voi syyttää.

Jännästi tämä nelikko on jäänyt unholaan. Taitaa naapurimaan kuologenre olla sen verran kova, että vaatii jo hyvää tuuria ja kovia yhteistyökumppaneita, ettei jää mappi ö:hön. Toivottavasti yhtye saa tällä levyllä vähän enemmän näkyvyyttä, sillä se olisi ihan ansaittua.