Rohkea ennakkoluulottomuus on tuottanut hedelmällisen lopputuloksen – arviossa Lord Vigo

Julkaistu Infernossa 6/2022.

24.09.2022
LORD VIGO
We Shall Overcome
HIGH ROLLER

Ghosbusters-loresta nimensä napannut Lord Vigo imee doomiinsa vaikutteita niin fantasiasta, scifistä kuin kauhustakin. Kaksi vuotta sitten ilmestyneellä Danse de Noirilla yhtye hilasi tyyliään entistä syna- ja scifi-vetoisemmaksi, ja sama kehityskulku jatkuu.

Muutenkin tyyliä on hiottu vinkeämpään suuntaan. Kaiken perinteisen Candlemassin seassa on selkeästi enemmän The Curea ja Rushia. Lopputuloksena on hivenen sekava mutta armottoman viihdyttävä paketti. Lord Vigolla on hallussaan niin dramaattinen ulosanti, herkullinen soundimaailma kuin koukuttavat biisit. Saksalaisten tyylitajusta voi tunnetusti olla montaa mieltä, mutta tässä tapauksessa rohkea ennakkoluulottomuus on tuottanut hedelmällisen lopputuloksen.

Postpunkmaista intensiteettiä ja kohtalokasta tunnelmaa tarjoileva videobiisi From Our Ashes We Will Rise, eeppistä pauhua esittelevä nimikappale ja Moving Picturesin ylijäämäraidalta kuulostava A Gathering of Clouds lienevät levyn parasta antia. Varsinaisia huteja ei sinällään löydy, vaikka muutama esitys ei oikein tunnu olevan kotonaan tällä albumilla.

Lisää luettavaa