Saukkonen on ylittänyt itsensä – arviossa Wolfheart

Levyarvio julkaistu Infernossa 7/2015.

31.08.2015

Wolfheart
Shadow World

Spinefarm
4_kirvesta

Kotimaisen metallin tuottomies Tuomas Saukkonen teki pari vuotta sitten sen, mitä jotkut häneltä toivoivatkin: valjasti sävelluovuutensa yhteen bändiin monien sijasta. Wolfheartin kakkoskiekko voittaa ihan pätevän debyyttilevyn Winterbornin (2013) niin verevyydessä kuin ulottuvuudessakin. Voisi jopa sanoa, että Saukkonen on ylittänyt kirjoissani itsensä.

Miehen aiempien projektien yleisimpänä ongelmana näyttäytyi, ettei levyille tuntunut päätyvän täysmitallisesti iskeviä ralleja. Nyt päästään maaliin silläkin saralla. Levylle on yhdistetty hienosti miehen aikaisempien bändien, Black Sun Aeonin ja Before the Dawnin, tummuutta ja suorempaa melodödöä. Mättöä, groovea ja melodiarikkautta saadaan sopivassa paketissa.

Kappaleissa vaikuttaisi olevan myös aiempaa enemmän näköalaa ja nyansseja. Tähän voi olla osasyynä, että levyllä soi tällä kertaa kokonainen bändi vaikuttimineen. Runsaan täyteläinen ja metallinen äänimaailma tekee loput.

Albumin tasaisen jyräävästä massasta erottuvat edukseen ainakin upeasti jaksotettu Aeon of Cold, ylvääntarttuva Abyss ja levyn ainoa suomenkielinen jylistely, Veri. Viimeksi mainittu sulkee albumin kauniilla tavalla Pohjolan kylmyyttä julistavalla sanomallaan.

Yhtyeen suunta on tällä hetkellä hyvin lupaava ja nousujohteinen. Shadow World nousee itselläni Saukkosen parhaiden levytysten joukkoon.

Lisää luettavaa