Synkkää ja riipivää tunnelmointia – arviossa Rift

Julkaistu Infernossa 11/2021.

08.02.2022
RIFT
To Quench the Thirst of Wolves
IRON BONEHEAD

Satanistiseen Order of the Black Serpent -järjestöön kuuluva aussibändi Rift terrorisoi ihmiskuntaa debyyttilevyllään. Vuonna 2004 perustettu black metal -yhtye on julkaissut ep:n vuonna 2006. To Quench the Thirst of Wolves nauhoitettiin jo seuraavana vuonna mutta julkaistaan vasta nyt. Mihin kaikki tämä aika kului?

Tähän on helppo vastata. Balam on keskittynyt muihin projekteihinsa, kuten pääbändiinsä Pestilential Shadowsiin sekä Drowning the Lightiin ja Nazxuliin. Tuottelias miekkonen. Tälle täyspitkälle hän nappasi Order of Orias -bändin A.S:n hoitamaan epäinhimillisiä rääkynöitä.

To Quench the Thirst of Wolves on kokonaisuudessaan todella synkkää ja riipivää tunnelmointia. Kuin yöllinen kärsimysnäytelmä. Rumankuuloista, melodista ja paikoitellen häiriintynyttäkin tavaraa. Vain aussit pystyvät tällaiseen meininkiin.

Levyn biisit kertovat ihmissusista ja lykantropiasta sekä muista yliluonnollisista aiheista. Balam pyrkii manaamaan musiikillaan esiin ihmisen eläimellisen puolen. Melankoliset biisit eivät kasvata ainakaan allekirjoittaneen karvoja, mutta toivottavasti jonkun muun kulmahampaat venyvät pituutta. Ei lainkaan hassumpi levy!

Lisää luettavaa