Tiukkaa vääntöä asiallisella otteella – arviossa Kompost

Julkaistu Infernossa 9/2021.

KOMPOST
Pallor Mortis
OMAKUSTANNE

Vuodesta 2007 kuolometallia työstänyt kolmikko mättää puolituntisen debyyttinsä tauluun voimalla. 1990-luku kuuluu selkeästi, ja kipakka runnominen kallistuu kohti jenkkidödön rapsakammin ruhjovaa laitaa, vanhan Malevolent Creationin tai Cannibal Corpsen reippaammalle sektorille. Pääosissa ovat lujaa iskevä rähinä ja tulinen räime.

Kaksi ukkoa ryskää biisit, kolmas rähisee lihaisat röhinät. Ilkka Bisterin suomenkielisistä sanoituksista ei saa selvää kuin sanan sieltä, toisen täältä, mutta ördäys toimii esimerkillisesti. Kipaleet tuntuvat huolella tehdyiltä ja tavallaan jopa tuhlailevilta, osat kun vaihtuvat kiivaasti ja biiseille kertyy mittaa keskimäärin vain reilut pari minuuttia. Laajemmalla kokoonpanolla ideoiden ääreltä ei olisi kenties niin kova kiire pois. Kieltämättä tällaiseen tykittelyyn kaipaisi myös kunnollista matelupaalutusta.

Pallor Mortis on tiukkaa vääntöä asiallisella otteella, hyvällä soundilla ja kelpo intensiteetillä. Kiekon parissa viihtyy, mutta se kaipaisi vähän tarttuvuutta ja dynamiikkaa jäädäkseen pysyväissoittoon.

Lisää luettavaa