Tuutin täydeltä angstia ja melankoliaa – arviossa Void Cruiser

Julkaistu Infernossa 11/2022.

11.02.2023
VOID CRUISER
Call of the Void
ARGONAUTA

Helsinkiläinen Void Cruiser soittaa psykedeelistä ja alternative-sävytteistä stoner rockia, josta löytyy maanista draivia, raskaita riffejä ja unenomaista kepeyttä. Vuonna 2011 perustetun yhtyeen kolmas levy tarjoilee tuutin täydeltä angstia ja melankoliaa, mutta ehkä pientä toivonkipinääkin.

Void Cruiser ei ole keksinyt sinällään mitään uutta, mutta se onnistuu hyödyntämään erilaisia vaikutteita varsin kekseliäällä tavalla. Vähän Kuyssin energistä poljentoa, hieman varhaisen Monster Magnetin tuhtia riffimaisemaa ja hippunen Soundgardenin jykevää groovea. Siinäpä perusresepti, jolla leivotaan varsin maistuvia lopputuloksia.

Sadbuttruemaisesti starttaava Woe, kosmisesti liitelevä Wiser Men ja The Cultin mysteeririokkia emuloiva Pariah ovat levyn kirkkaimmat helmet muiden esitysten peesatessa tasavarmasti perässä.

Moittimista ei löydy paljon, mitä nyt laulua voisi miksata hieman pinnemmas. Ymmärrän toki ratkaisun, ehkä laulu on haluttu mieltää vain yhdeksi instrumentiksi muiden joukossa. Eipä tämäkään seikka suurta murhetta kuuntelukokemukseen tuo.

Lisää luettavaa