Viipyilevän hypnoottista korvakarkkia – arviossa Cécile Delpoïo

Julkaistu Infernossa 10/2022.

14.01.2023
CÉCILE DELPOÏO
Tuolla
OMAKUSTANNE

Ranskalainen Cécile Delpoïo luo debyyttilevyllään kuulijan eteen fantastisen värikylläisen näkymän. Tuolla on teemalevy, joka sijoittuu samannimiseen fantasiamaailmaan ja kertoo Aodrëna-nimisen tytön seikkailuista ja hänen yrityksestään löytää todellinen onni.

Orkestraalisista äänimaisemista, eteerisestä popista ja etnisestä darkwavestä koostuva albumi kuulostaa siltä kuin Hans Zimmer, Dead Can Dance ja Kate Bush olisi isketty samaan soppaan. Välillä käydään sinfonisen hevirockin puolella, mutta vain hyvin vaivihkaa. Pääosin albumi sisältää unenomaista ja viipyilevän hypnoottista tulkintaa.

Levyn miksaus on erittäin onnistunut. Äänikuva on kirkas, erotteleva ja ennen kaikkea dynaaminen. Kiittää voi myös hyvällä maulla tehdyistä orkestraatioista. Niistä vastaa Olivier Reucher, jonka kanssa Delpoïo musisoi Remember the Light -nimisessä yhtyeessä.

Tuolla on kauniisti muotoiltu ja hiottu albumikokonaisuus, jonka äärelle on helppo hakeutua, mutta joka tarjoaa myös syvyyttä ja maukkaita yksityiskohtia. Tämä on nimenomaan sitä paljon puhuttua korvakarkkia.

Lisää luettavaa