Yhtye tuntuu vapautuneemmalta ja irrottelevammalta kuin koskaan – arviossa Hail Spirit Noir

Julkaistu Infernossa 8/2021.

03.11.2021
HAIL SPIRIT NOIR
Mannequins
AGONIA

Kreikkalainen avant-black-ryhmä Hail Spirit Noir on päättänyt julkaista kertaluonteisena projektina synthwave-levyn. Yhtyeen kymmenvuotista uraa juhlistava Mannequins on radikaali irtiotto yhtyeen tyylistä, mutta pintaa rapsuttamalla tältäkin levyltä löytyy se sama synkkä ja ktooninen poljento, joka dominoi bändin emogenreä. Toisaalta yhtyeen musiikki tuntuu vapautuneemmalta ja irrottelevammalta kuin koskaan. Esimerkiksi Erasure-henkinen Enter Disco Inferno omaa täyden radiohittipotentiaalin.

On ilahduttavaa, että Mannequins ei ole taantunut minkäänlaiseksi hassutteluprojektiksi, vaan säveltämiseen on suhtauduttu samalla vakavuudella kuin bändin muidenkin levyjen kohdalla. Lopputuloksena on autenttisesti ja romanttisesti sykkivä teos, joka ei kuulosta tutuista elementeistään huolimatta pastissinomaiselta genren uudelleenlämmittelyltä. Kauhu- ja scifiteemoista ammentava levy on ilahduttavan monipuolinen kokonaisuus, johon on helppo päästä sisälle.

Odotan mielenkiinnolla, miten tämä sivupolku tulee resonoimaan Hail Spirit Noirin tulevassa musiikissa. Toivon mukaan kokeilusta on jäänyt käteen jotain arvokasta.

Lisää luettavaa