Alice Cooper laittoi heti pandemian alussa rahaa sivuun kiertuehenkilökuntaansa varten – ”Kaikki vastuulliset bändit tekivät samoin – toivottavasti”

Cooper tiesi, etteivät roudarit ja teknikot selviä pandemian yli pelkillä työttömyystuilla.

29.12.2021

Muusikoiden lisäksi monet muut kiertuehenkilökuntaan kuuluvat – roudarit, miksaajat, valovastaavat, autokuskit – ovat joutuneet todella ahtaalle aina vain pidempään ja pidempään jatkuvan koronapandemian vuoksi. Useilta pandemia on vienyt ei ainoastaan voita leivältä vaan koko leivän pöydästä eikä päättäjiltä ole irronnut tukia ja korvauksia kovinkaan hyvin.

Alice Cooper sanoo tuoreessa Forbes-lehden haastattelussa arvanneensa, etteivät työttömyyskorvaukset ja tuet riitä kannattelemaan kiertuehenkilökuntaa pandemian yli, joten hänen taustaorganisaationsa päätti laittaa rahaa sivuun nimenomaan kiertueväkeä varten heti pandemian alussa.

”Näimme, että tämä on… jotain. Niinpä aloimme laittaa rahaa syrjään kaiken varalle. Koska tiesimme, että heidän työttömyyskorvaukset loppuvat kesken. Nyt heillä on edes jotain, mihin turvautua. Kaikki vastuulliset bändit tekivät samoin – toivottavasti” Cooper toteaa.

”Me elämme näiden ihmisten kanssa ja työskentelemme heidän kanssaan joka päivä. Nämä tyypit, jotka pyörittävät lavoja ovat aivan yhtä tärkeitä kuin se tyyppi, joka soittaa kitaraa. Joten halusimme varmistaa, että jokainen on turvattu. Se oli hyvin tärkeää.”

Cooper kuvailee pandemian aiheuttamaa pitkää keikkataukoa erittäin epätavalliseksi.

”Olen keikkaillut 55 vuotta ja meillä on keskimäärin 100-200 keikkaa vuodessa. Olemme niin tottuneita lavalla olemiseen että 18 kuukautta poissa lavoilta tuntuu aivan hullulta!”

Lisää luettavaa