Bad Samba vie suomalaista rockia Latinalaiseen Amerikkaan – ”Maiden välillä on olemassa musiikillinen silta ja liikennettä voidaan merkittävästi lisätä”

Vientikonseptin pilottina toimivalle The 69 Eyesille neuvotellaan parhaillaan kiertuetta keväälle 2018.

08.12.2017

Bad Samba on uusi kulttuurialan vientikonsepti, jonka tarkoituksena on kartoittaa ja kasvattaa suomalaisen musiikin kysyntää Latinalaisen Amerikan maissa. Vuoden verran kypsytellyn toiminnan kärkenä on raskaahko rock, jossa genressä suomalaisbändit taustavoimineen ovat tehneet hyvää työtä alueen eri maissa kohta parinkymmenen vuoden ajan.

Bad Samba jalkautui kohdealueelle kuluvan vuoden marraskuussa ja vastaanotto oli kaikkialla erittäin hyvä. Parikymmentä ennalta sovittua tapaamista Brasiliassa ja Chilessä käsittivät levy-yhtiöitä, promoottoreita, musiikin digi- ja perinteisiä jakelijoita ja muun muassa Chilen suurimman rock-pohjaisen radioaseman Radio Futuron. Vierailu poiki myös konkreettisia asioita ja konseptin kotimaiselle pilottikiinnitykselle The 69 Eyesille neuvotellaan parhaillaan kiertuetta keväälle 2018. Jatkossa Bad Samba tarjoaa palveluitaan suomalaisartisteille, biisintekijöille, managereille ja levy-yhtiöille.

Alueella asuvien musiikin ammattilaisten, kulttuurin ja vientiteollisuuden toimijoiden sekä Suomen lähetystöjen kanssa yhteistyötä tekevän Bad Samban puuhahenkilöinä toimivat tapahtumatuotanto-, ohjelmamyynti- ja managerointitaustan omaava tuottaja Kari Rantala ja kahdeksan vuotta Latinalaisessa Amerikassa asunut konsultti Niina Fu.

”Suurta läpimurtoa ei tietenkään voi kenellekään luvata, siitä päättää viime kädessä yleisö. Mutta kontaktiverkostomme jatkuvasti kasvaessa pystymme lupaamaan, että artistin materiaali tavoittaa oikeat silmät ja korvat. Miettiessämme Bad Sambasta kaytettävää titteliä päädyimme siihen, että olemme Areal Manager, jonka kohdealue on Latinalainen Amerikka. Lattarit on satoine miljoonine asukkaineen ehkä kiinnostavimmin kehittyvä musiikkimarkkina maailmassa tällä hetkellä”, Rantala toteaa.

”Varsinkin suomalaisilla metallibändeillä on erityinen asema chileläisten fanien sydämissä. Näen selvästi, että maiden välillä on olemassa musiikillinen silta ja tuon sillan liikennettä voidaan merkittävästi lisätä”, Radio Futuron tuottaja Hernán Rojas kuvailee.

Lisää luettavaa