Beyond the Dreamistä tutun Harri Kauppisen soololevy julki syyskuussa – video ensiesityksessä NYT

26.08.2016

Kerroimme puolisentoista vuotta sitten, että Beyond the Dream -goottimetallibändissä vaikuttanut Harri Kauppinen valmistelee soololevyä ja esittelimme samalla miehen debyyttivideon. Nyt mainittu albumi on valmistunut ja julkaistaan 30. syyskuuta cd:nä, kasettina ja digilatauksena.

Helvetin laulut -nimisen levyn (tsekkaa kansi ja biisilista videon alta) ensimmäinen single ilmestyy tänään, ja tarjoamme sen videon jälleen ensikatselumenolla. Pätkän ohjauksesta vastaa Jaakko Manninen.

Kauppinen kertoo, että Maa palaa -biisi antaa hyvän kuvan tuloillaan olevan albumin ”usvaisesta tunnelmasta ja tyylistä”.

– Kuten kuulette, se eroaa aika radikaalisti aiemmin julkaistusta Linnut-singlestä, joka oli tuolloin vielä teollinen, ikään kuin prässillä puristettu metallibiisi modernilla tuotannolla. Tämä asia on sittemmin korjattu vastaamaan nykyhetkeä, ja Linnut löytyy albumilta täysin uudelleen käsiteltynä. Maa palaa -singlen myötä sukelletaan syvälle levyn sointiin, joka kuristaa sopivan lempeästi raskassoutuisella tunnelmallaan ja kierosti kiehtovalla dissonanssillaan, Kauppinen sanoo ja lisää nauraen:

– Mikäli koet, että uusi single on liian helppo omaksua, suosittelen kurkkaamaan Labyrintti-nimisen laulun digisinglen b-puolelta esimerkiksi Spotifysta…

Helvetin laulut:

01. Kiusaus
02. Merkityksettömät sanat
03. Linnut
04. Maa palaa
05. Lankeemus
06. Päättyvän tien päässä
07. Marmoripatsaat
08. Laulussani kuolevat
09. Katumus
10. Ikoni
11. Niin oli hyvä?

Harri Kauppinen_albumi

Lisää luettavaa