Dino Cazares kommentoi Burton C. Bellin lähtöä Fear Factoryn riveistä: ”Jos hän pystyy pääsemään yli ongelmistaan, täällä minä olen”

Kitaristin mukaan laulaja vierittää syyn lähtöönsä hänen ja ex-jäsenten niskaan.

30.09.2020

Konemetalliveteraani Fear Factoryn ympärillä ja sisällä on riittänyt viime aikoina draamaa. Asiat eskaloituivat lopulta siihen, että laulaja Burton C. Bell ilmoitti eroavansa yhtyeestä, jota tämä oli mukana perustamassa 31 vuotta sitten.

Toinen perustajajäsen, vuodesta 2009 lähtien ainoana alkuperäisjäsenenä Bellin rinnalla bändiä pystyssä pitänyt kitaristi Dino Cazares kommentoi laulajan eroamista tuoreessa No Fuckin’ Regrets with Robb Flynn -podcastin haastattelussa ja kertoo kuulleensa Bellin lähdöstä samalla tavalla kuin kaikki muutkin eli sosiaalisen median kautta.

”En halua hirveästi ottaa kantaa siihen, mitä [Bellin tiedotteessa] sanotaan, koska suurin osa siitä on pelkkää hölynpölyä. Mutta huomasin, että hän ei ota vastuuta mistään lakisotkuista, joihin jouduimme”, Cazares sanoo.

”Moni tietääkin, että olemme käyneet oikeustaisteluja viimeiset kolme vuotta ja yrittäneet selvittää Fear Factoryn nimeen liittyvää sotkua. Hän ja minä saimme erikseen haasteet. Kaksi ex-jäsentä (rumpali Raymond Herrera ja basisti Christian Olde Wolbers) veivät meidät oikeuteen ja jouduimme konkurssiin – minä Kaliforniassa, hän Pennsylvaniassa. [Muutama kuukausi sitten] Burtonin [osuus Fear Factoryn] tavaramerkistä tuli saataville, joten minä ostin sen.”

”En halua mennä likaisiin yksityiskohtiin enkä halua heittää ketään bussin alle, mutta jos joku haluaa saada totuuden selville, sen kun menee Googleen ja selvittää. Siellä on kaikki, mustaa valkoisella.”

Cazares on kerännyt joukkorahoituksella rahaa työstääkseen jo vuonna 2017 nauhoitetun uuden Fear Factory -albumin valmiiksi. Cazares toivoi yhtyeen pääsevän takaisin jaloilleen ja tien päälle julkaisun myötä eikä hän olisi halunnut, että Bell lähtee bändistä.

”Halusin, että pääsemme jatkamaan taas töitä. Meiltä tulee levy ensi vuonna ja kun voimme, lähdemme taas kiertueelle. Minulla on nyt nimi hallussa, mutta mitä sitten? Mikään ei muutu. Ainoa ero on se, että ennen sen omistimme me molemmat. Ja sitä ennen se oli vuosia me neljä (Cazaresin ja Bellin lisäksi Herrera ja Wolbers). Nyt me vihdoin [saimme nimen takaisin]. Aletaan hommiin. Se on minun asenteeni. Tehdään levyjä, joita fanit haluavat kuulla – klassista Fear Factory -kamaa.”

Cazaresin mukaan tulevalla levyllä kuullaan Bellin laulua, koska hänen osuutensa on jo äänitetty aikaa sitten. Andy Sneap miksaa levyä parhaillaan ja Cazaresin mukaan Nuclear Blast on kiinnostunut julkaisemaan levyn. Tarkkaa julkaisupäivää ei ole tiedossa, mutta kitaristin mukaan se näkee päivänvalon joskus ensi vuonna.

”Harmi, että [Bell] päätti lähteä, mutta ovi on hänelle yhä avoimena. Jos hän pystyy pääsemään yli ongelmistaan, mitä ikinä ne sitten ovatkin, täällä minä olen. Mutta en voi odottaa liian pitkään, koska kun asiat alkavat taas rullaamaan, minun täytyy palata hommiin ja tehdä sitä, mitä kaikki bändit tekevät eli mennä eteenpäin ja ansaita elantoni. Mutta sitä ennen ovi on yhä avoimena hänelle”, Cazares sanoo.

Lisää luettavaa