”Ehkä Larsia vain pelottaa soittaa Megadethin kanssa” – Dave Mustainen mukaan kädenvääntö Metallica-biiseistä ei ole este Big Four -keikoille

Mustaine sanoo Ulrichin haluavan nimensä varhaisten Metallica-kappaleiden tekijätietoihin, mutta Megadeth-pomo ei tähän suostu.

12.06.2018

Metallican remaster-sarja – jossa on tähän mennessä julkaistu pitkäsoitot Kill ’em Allista Master of Puppetsiin sekä Garage Days Re-Revisited -ep – oli tarkoitus potkaista käyntiin bändin varhaisella No Life ’til Leather -demolla, mutta julkaisu kaatui levyllä kitaristina toimineen Dave Mustainen ja muun yhtyeen erimielisyyksiin, jotka liittyvät kappaleiden tekijätietoihin. Megadeth-liiderin mukaan Metallica-rumpali Lars Ulrich haluaa nimensä merkittävän esimerkiksi Mechanixin ja Jump in the Firen tekijöiden joukkoon, mutta Mustaine ei aio luopua omasta osuudestaan.

”En anna [Larsille] krediittejäni, joten en halua olla siinä osallisena. Kirjoitin yksin Mechanixin ja Jump in the Firen, joten jos hän kuvittelee minun luopuvan omista prosenteistani, hän voi suksia kuuseen. Mitä taas tulee Phantom Lordiin, minä sävelsin ja James [Hetfield] kirjoitti sanat eli se on 50/50. Jos James haluaa luovuttaa oman prosenttinsa Larsille koska pelkää tätä, se on hänen asiansa. Sama juttu Metal Militian kanssa”, Mustaine sanoo aiheen noustua esille Rock Hard -lehden haastattelussa.

”Minä en pelkää häntä. Minä en anna Lars Ulrichille mitään. He ovat kerran taipuneet asiassa kauan sitten, kaikki tietävät tämän, ja mennyt on mennyttä. Mutta en voi suostua vapaaehtoisesti sellaiseen sopimukseen, jossa Lars saa kunniaa sellaisesta mitä hän ei ainoastaan tehnyt mutta ei ollut millään lailla kykenevä tekemään. Hän ei pystynyt siihen aikaan kirjoittamaan niin hyviä biisejä.”

Mustainelta tiedustellaan myös, onko tämä kädenvääntö mahdollisesti esteenä uusille Big Four -tapahtumille eli siis Metallican, Megadethin, Slayerin ja Anthraxin yhteiskeikoille. Megadeth-pomon mielestä ei.

”Enpä tiedä siitä. Sillä ei ole mitään tekemistä Big Fourin kanssa. Ehkä Larsia vain pelottaa soittaa Megadethin kanssa”, Mustaine sohaisee.

Lisää luettavaa