Erik Grönwallin tribuutti Linkin Parkille – miten ruotsalaiselta taittuu monumentaalinen hittibiisi Numb?

Grönwall jatkaa hittien polulla.

01.06.2024

Ruotsalainen Erik Grönwall nousi musiikkimaailman tietoisuuteen voitettuaan vuonna 2009 Ruotsin Idol -kilpailun. Nuori mies noteerattiin muun muassa rockyhtye H.E.A.T:in riveissä, ja hänestä tuli seuraavana vuonna bändin laulaja.

Maaliskuussa 2022 yhdysvaltalainen Skid Row nappasi hänestä kopin, ja pari vuotta kului rocklegendan keulilla lauleskellen.

Miehellä vuonna 2021 diagnosoitu leukemia ja sitä seuranneet luuydinsiirrot sekä heikentynyt immuunijärjestelmä eivät kuitenkaan olleet aivan ideaalisin yhdistelmä ympäri maailman ulottuvan kiertue-elämän kanssa, joten tämän vuoden alussa Grönwall ilmoitti jättäytyvänsä kokoonpanosta sivuun keskittyäkseen toipumaan kunnolla.

Laulamista hän ei silti ole lopettanut. Mies on julkaissut ahkerasti tekemiään coverversioita muiden kappaleista, muun muassa Judas Priesin, System of a Downin sekä Whitney Houstonin inspiroimana.

Uusin valtaus on alt rock -yhtye Linkin Parkin tunnetuimpiin biiseihin lukeutuva Numb. Se julkaistiin vuonna 2003 albumilla Meteora, ja se hätyytteli ilmestyttyään listojen kärkikymmenikköä useissa maissa, parkkeeraten ykkössijallekin ainakin Unkarissa, Kreikassa ja brittien rock & metal -listalla.

Alla olevalta videolta pääset katsomaan, kuinka taipuu epätoivon kansallishymni ruotsalaisessa otteessa.

Lisää luettavaa