Ghostin riviaaveelle jäi voimakas pimeän pelko nuorena nähdyistä kauhuelokuvista – ”Toisaalta leffat ruokkivat myös luovuutta”

06.11.2016

Rutosalainen Ghost on parhaillaan kiertämässä Yhdysvaltoja tuoreen Popestar-ep:n tiimoilta. Yksi okkultistisesta rokistaan tunnetun yhtyeen riviaaveista, Nameless Ghoulista kävi iowalaisen Rock 108 -radioaseman haastattelussa keskustelemassa muun muassa bändin imagosta, naamareista ja kauhuelokuvista.

Nameless Ghoul kertoi itse kasvaneensa kauhuelokuvien parissa, joka on visuaalisen yhtyeen kannalta hyvä asia. Hän kuitenkin myöntää leffojen jättäneen myös traumoja. Suuren vaikutuksen teki erityisesti Steven Spielbergin klassikko vuodelta 1975 teki suuren vaikutuksen.

– Näin joitain elokuvia aivan liian nuorena, minkä vuoksi minulle on jäänyt elinikäinen ja voimakas pimeän pelko, enkä voi esimerkiksi oleskella talossani yksin. Toisaalta leffat ruokkivat myös luovuutta hyvällä tavalla, onneksi. Näin esimerkiksi Tappajahain kun olin tyyliin 5-vuotias. Olin aivan liian nuori. Se kohtaus, jossa ruumis tulee esiin veneen pohjasta… Näin siitä painajaisia vielä teini-iässä, Nameless Ghoul muistelee.

Nameless Ghoul kertoo olevansa elokuvien suhteen tarkempi omien lastensa kanssa ja heillä kotona onkin kuulemma käyty paljon keskusteluja, mitä leffoja sopii katsoa ja mitä ei.

– Lapseni ovat kiinnostuneet esimerkiksi juuri Tappajahaista. Onhan se klassikko ja haluan heidän näkevän sen, mutta… Pitää valita, näyttääkö jotain todella överiä, joka takuuvarmasti viihdyttää, mutta on selvästi feikkiä ja jonka voi sivuuttaa hölynpölynä vai näyttääkö jotain oikeasti hyvää, mutta pelottavaa kuten Tappajahai tai Hohto.

– Omat suosikkielokuvani, jotka haluaisin lapsilleni näyttää, ovat luultavasti juuri niitä, jotka tekevät eniten vahinkoa!

Lisää luettavaa