Ghostin suunnitelmat vuodelle 2017: alkuvuodesta kiertue Euroopassa, keväällä studioon, levy ulos syksyllä

13.10.2016

Grammy-palkintojakin pokannut, retrohtavaa okkultismirokkia veivaava Ghost kertoi 93.3 WMMR -radion haastattelussa lähitulevaisuuden suunnitelmistaan, joihin sisältyy ainakin kiertue Euroopassa ja uuden täyspitkän äänittäminen ja julkaisu. Nameless Ghoul -rivimiehen mukaan uusi albumi ilmestyy syksyllä 2017. Yhtye kiertää parhaillaan Pohjois-Amerikkaa tuoreen Popestar-ep:n merkeissä.

”[Kiertueen] jälkeen aloitamme levyn esituotannon marraskuussa. Tammi-helmikuussa kierrämme Eurooppaa saman show’n kanssa, mitä nyt täällä Amerikassakin vedämme. Olisi mukava jatkaa sen jälkeen vielä esimerkiksi Australiaan ja Japaniin, mutta meillä ei ole tarpeeksi aikaa siihen. Meidän täytyy jossain välissä saada uusi albumikin tehtyä”, Nameless Ghoul kertoo.

”Joten kevät käytetään uuden levyn äänittämiseen ja se julkaistaan sitten syksyllä. Sen jälkeen palaamme taas keikoille isommassa mittakaavassa.”

Popestar-ep on yhtyeen toinen pääasiassa lainakappaleista koostuva levy kahden pitkäsoiton välissä. Riviaaveen mukaan kyseessä on puhdas sattuma, eikä ep-julkaisuista ole tulossa perinnettä.

”Ensimmäinen ep oli enemmänkin hauska tekosyy tehdä jotain Dave Grohlin kanssa. Kun äänitimme Melioraa (2015), tarkoituksemme oli äänittää bonusmateriaalia, koska monet yhteistyökumppanit haluavat jotain ekstraa – Japanimarkkinoille yksi bonuskappale, Best Buylle yksi ja niin edelleen. Mutta Melioran tuottaja ei halunnut äänittää covereita. Luulimme, että saamme levyn valmiiksi vuoden 2014 loppuun mennessä ja ajattelimme, että meillä on koko kevät [2015] aikaa äänittää bonusbiisejä. Mutta levy valmistuikin vasta toukokuussa, joten bonukset jäivät tekemättä.”

”Meillä oli jo suuret suunnitelmat ja mahtavia ideoita covereiksi plus uusi kappale Square Hammer. Kun sitten pieni rako aikataulussa ilmeni, päätimme äänittää sen ja muutaman coverin sille kaveriksi. Alkuperäisenä ideana ei siis ollut tehdä cover-ep:tä tähän väliin, niin vain kävi.”

Koko haastattelun voit kuunnella alta.

 

Lisää luettavaa