Glenn Tipton vastaa nyt K.K. Downingin syytöksiin ja väitteisiin – ”Liika on liikaa”

"On aika sanoa jotain, koska hän sanoo asioita, joita hänen ei pitäisi ja jotka eivät ole reiluja."

23.02.2022

K.K. Downing erosi Judas Priestistä 41 palvelusvuoden jälkeen vuonna 2011. Lähtönsä jälkeen tämä on antanut useita vähemmän mairittelevia julkisia lausuntoja entisen yhtyeensä toiminnasta ja väittänyt näiden muun muassa pakottaneen hänet astumaan sivuun. Downing on myös kuvaillut hänen ja entisen bänditoverinsa Glenn Tiptonin välien olleen erittäin tulehtuneet ja sanonut Tiptonin alkoholinkäytön olleen yksi syy kitaristien väliseen skismaan. Eivätkä Downingin erinäiset syytökset ole rajoittuneet vain haastatteluihin vaan tämä on kirjoittanut hänen ja Judas Priestin välirikosta myös muistelmissaan.

Judas Priest -leirissä ei juurikaan ole reagoitu Downingin puheisiin joitain harvoja hänen tilalleen tulleen Richie Faulknerin ja laulaja Rob Halfordin kommentteja lukuun ottamatta. Varsinkin Tipton on pysynyt visusti vaiti, mutta nyt tuoreessa Guitar World -lehden haastattelussa hän viimein ottaa kantaa entisen bänditoverinsa erinäisiin väitteisiin.

”En koskaan halunnut lähteä julkiseen väittelyyn sen jälkeen, kun K.K. lähti. En ole koskaan sanonut mitään vaan jatkanut omaa juttuani vuosikymmenen ajan, mutta jossain vaiheessa tulee se piste, kun luet väitteitä, jotka ovat ihan hulluja. On aika sanoa jotain, koska hän sanoo asioita, joita hänen ei pitäisi ja jotka eivät ole reiluja”, Tipton toteaa.

”Hän antaa ymmärtää, että hän oli bändin eteenpäin ajava voima. Se ei ole totta. Priest on viisi tyyppiä, jotka tekevät yhteistyötä. Kukaan yksittäinen henkilö ei johda muita. Hän on sanonut paljon asioita, joiden on ilmeisesti tarkoitus suututtaa meitä ja saada meidät vastaamaan. Pitkään aikaan emme reagoineetkaan, mutta liika on liikaa ja minulla on paljon sanottavaa.”

”En olisi koskaan puhunut Kenistä tuohon tapaan. Mutta hänen syytöksensä menevät koko ajan naurettavimmiksi ja naurettavimmiksi ja minulla on oikeus vastata. Hän lähti bändistä emmekä saaneet vakuuteltua häntä jäämään. Ja sitten hän syyttää minua siitä, että otin kuusi vuotta vapaata kahden sooloalbumini vuoksi. Tein nuo levyt vain, koska emme olleet silloin aktiivisia Robin tehdessä omaa soolojuttuaan.”

Downingin väitteet siitä, että Tipton olisi juonut liikaa ennen keikkoja ja keikkojen aikana Tipton kuittaa myös pötypuheina.

”Kaikki tietävät, ettei se pidä paikkaansa. Kuten olen sanonut, fanit eivät ole typeriä ja he ovat nähneet 50 vuoden ajan minut soittamassa. Olen saattanut juoda pari kaljaa lavalla, mutta siinä kaikki. Se ei ole koskaan vaikuttanut keikkaan tai minun esiintymiseeni millään lailla ja hän tietää sen kyllä”, Tipton vastaa.

Lisää luettavaa