Ikuinen liekki palaa – ennakkokuuntelussa Dreamtalen uusi albumi

Mukana myös bändin biisi biisiltä -kommentit.

28.03.2022

Vuonna 1999 perustettu melodista power metalia soittava Dreamtale julkaisee perjantaina 1. huhtikuuta uuden, uransa kahdeksannen pitkäsoiton Everlasting Flame. Kyseessä on ensimmäinen albumi vuonna 2019 uudistuneella kokoonpanolla, johon kuuluvat uusina jäseninä laulaja Nitte Valo (ex-Battle Beast, ex-Burning Point), basisti Mikko Hepo-oja (Catamenia) sekä kitaristi Zsolt Szilagyi (Atom Works).

Inferno tarjoaa Everlasting Flame -albumin kokonaan ennakkoon kuunneltavaksi jo nyt. Alta löydät myös bändin kommentit, jotka avaavat levyn saloja biisi biisiltä.

King of Kings

– Lyriikoissa kuvailtavaa ihmistyyppiä voisi joku kutsua jopa narsistiseksi, joka tukahduttavaan tunteeseen asti pitää sinua otteessaan romuttaen elämänhalusi ja taistelutahtosi. Acapellaa, haitaria ja tuplabasaria, mitä muuta eeppinen biisi kaipaa? Kaikki hanurimusiikki ei ole enää huumorimusiikkia.

Blood of the Morning Star

– Se joka on nähnyt paljon, on elämänkokemukseltaan rikas. Joka ei ole nähnyt, on kokemuksiltaan ja näin ollen mielipiteidensä osalta vähäisempi. Maailmassa on paljon asioita, joiden ymmärtämiseen eivät kuulopuheet riitä.

Last Goodbyes

– Kuolema ja sen lopullisuus. Onko se lopullista? Mitä jää kun aika tiimalasissamme on kulunut?

Ghostride

– Onko kuolema este vauhdin huumasta nauttimiselle? Ei ole. Vielä kerran, pojat!

Immortal Souls

– Intohimo, rakkaus ja viha ovat tunteista voimakkaimpia. Suuret tunteet voivat ylittää ajan, paikan ja olevaisuuden rajat.

No Shadow Goes Too Far

– Voimaannuttava teksti ihmismielen periksiantamattomuudesta vallitsevan pahuuden keskellä. Jokin pyrkii vähättelemään sielun ja tiedon merkitystä, tarkoituksena saada kaikki taipumaan alleen ja pitämään kaikki unessa. Pienikin kipinä voi saada kuplan rikkoutumaan.

Summer Rose

– Kesän kaunein kukkanen antaa ymmärtää, mutta ei ymmärrä antaa, hekumoi viimeiseen asti, ja antaa rakastua itseensä, kunnes hylkää kylmästi ja jättää seisomaan housut kintuissa.

The Glory

– Oi auvoista ihanuutta mitä helpotuksia teknologian kehittyminen tuo arkiseen elämäämme. Tässä suoraviivaisessa power metal -paatoksessa mietitäänkin, viekö se huomiotamme pois oikeasti tärkeistä asioista?

Eye for an Eye

– Tämä kappale on täynnä niin rytmikkäitä kitarariffejä kuin hyvänä vastapainona toimivia melodisia osuuksiakin; tarjolla on siis mukavasti dynamiikkaa. Sanoituksissa ihminen joutuu luonnon kanssa konfliktiin.

Lady Dragon (2022)

– Alunperin Phoenix-levyn Japanin julkaisun bonus-raitana vuonna 2008 ilmestynyt Lady Dragon sai uutta näkökulmaa balladin muodossa.

Silent Scream

– Tässä vauhdikkaassa biisissä taistellaan sisäisten demonien kanssa, joita ei uskalleta näyttää ulospäin, vaikka mieli tekisikin.

Tanhupullo

– Pilke silmäkulmassa tehty kaikkien kosteiden illanistujaisten tuleva suosikkikappale. Sanoitukset ovat peräisin opiskelijabileiden juomalauluista.

Sleeping Beauty (2022)

– Biisi nyökkää aiempien Dreamtale-kappaleiden hovinarriteemaan. Kujeilija pilkkaa siinä ulkokultaista satraappia, jonka synkät salaisuudet hän luonnollisesti tuntee läpikotaisin. Jalomielisenä pellenä sankarimme ei kuitenkaan tuhoa satraapin kulisseja, vaan kehottaa häntä kertosäkeessä tekemään parannuksen ja lopettamaan kansankiihotuksen. Totuuden etsintä on tie kauneuteen ja jokainen voi sen sisällään herättää.

Pirates’ lullaby

– Merirosvot on aina kiehtoneet ja myös tietysti meri. Meri on arvaamaton elementti myös merirosvoille, ainakin tässä laulussa, mutta onnistuvatko he löytämään itsensä turvallisesti satamaan?

Lisää luettavaa