Inferno haastattelee: Manowar – taisteluun suomalaisten fanien rinnalla

23.10.2013

Maanantaina tärähti sähköpostilaatikkoon melko metallinen uutispommi. Manowarin itsensä järjestämä Magic Circle Festival saapuu ensi kesänä Helsingin Suvilahteen. Kahden päivän heavykarnevaaleissa nähdään bändien lisäksi näyttävää lavarekvisiittaa ja monenmoista oheistoimintaa.

Infernon verkkotoimitus oli pikaisella aikataululla yhteydessä Manowarin metallisotureihin. Kysymyksiin vastaili orkesterin perustaja ja bassotaiteilija Joey DeMaio. Mediaan suojakilpi ylhäällä suhtautuva DeMaio oli tällä kertaa suopealla päällä ja jätti vastaamatta vain kouralliseen kysymyksiä.

Terveisiä Suomesta! Toivottavasti kaikki on hyvin?

Asiat ovat erinomaisesti, kiitos!

Manowar oli Infernon sadannen numeron kannessa. Tuleeko mieleen muuta orkesteria, joka olisi voinut olla kyseisen juhlanumeron kansikuvassa?

Ei. Meillä on pitkä historia Suomessa esiintymiseen ja olemme taistelleet suomalaisten Manowarrioreiden kanssa rinta rinnan aidon metallin puolesta.

Vierailitte viimeksi Suomessa maaliskuussa harvinaislaatuisilla klubikeikoilla. Kuinka ne sujuivat?

Oli mahtavaa käydä jälleen Suomessa! Suomalaiset metallifanit ovat mielipuolia ja Manowarriorit heistä villimpiä. Energia oli uskomaton.

Helsingin-keikan soundit eivät olleet sen hurjemmat kuin muillakaan metallibändeillä kyseisessä paikassa. Pehmeneekö Manowar vanhetessaan?

Mahdotonta. Toimme oman PA:n, joka oli vähintään kaksi kertaa tehokkaampi kuin talon PA. Kuka kehtaa väittää muuta, puhuu täyttä paskaa. Kukaan ei ole Manowaria lujempi eikä kirkassoundisempi.

Milloin Manowar iskee jälleen tien päälle?

The Kings of Metal MMXIV -kiertue alkaa keväällä, ensin Yhdysvalloissa ja sitten Itä-Euroopassa. Tuomme kesällä Suomeen ainutkertaisen tapahtuman: ensimmäisen Magic Circle Festivalin Suomessa!

Mitä voimme odottaa tuolloin?

The Kings of Metal MMXIV -kiertueella kuullaan kyseinen albumi kokonaisuudessaan sekä lukuisia muita klassisia hymnejä. Lisäksi luvassa on paljon ainutlaatuisia yllätyksiä.

Nauhoititte Battle Hymnsin uudelleen vuonna 2010. Nyt teette saman Kings of Metalille. Mitä nämä uudelleen nauhoitukset tuovat pöytään?

Uusimman ja parhaimman saatavilla olevan ääniteknologian, jotta fanimme saavat vain parasta. Kuten aina.

Mikäli nuori metallipää on aloittelemassa Manowariin tutustumista, suosittelisitko alkuperäisiä vai uudelleen nauhoitettuja versioita albumeista?

Käskisin hänen kuunnella kaikkia meidän levyjä. Jokainen niistä on uniikki ja räjäyttää rehellisellä heavy metalilla pääsi vittuun.

Jos Manowarista kuvattaisiin Hollywood-filmi, kenet valitsisit näyttelemään Manowar-jäseniä?

Vain Manowar voi olla Manowar.

Jos pääsisit eturiviin katsomaan omaa bändiäsi, mitä luulisit kokevasi?

Brutaalin voiman räjähdyksen, ylivoimaisen hauskuuden ja ennätyksellisen omistautumisen aitoon metalliin.

Sinulla on luultavasti selkeä visio lähitulevaisuudesta. Mitä se pitää sisällään?

Enemmän olutta, enemmän naisia, enemmän metalliveljiä, enemmän kaiuttimia ja enemmän vahvistimia. Enemmän metallia.

Vuonna 2015 Manowarilla tulee täyteen 25 vuotta. Pitääkö merkkivuosi sisällään jotain juhlallisuuksia?

Kuka helvetti odottelee vuosipäiviä juhliakseen? Me teemme sitä joka päivä!

Entä vuonna 2080 kun Manowar täyttää 100 vuotta?

Manowarin musiikki ja Manowarriorit tulevat olemaan läsnä niin kauan kuin ihmiskunta on olemassa!

Terveiset Infernon lukijoille, sana on vapaa!

Raahatkaa metallin kyllästämät ahterinne juhlimaan vuoden kovinta metallitapahtumaa Helsinkiin heinäkuun 25. ja 26. päivä! Seuratkaa kotisivujamme ja festivaalin sivuja sekä jatkuvia Facebook-päivityksiämme. Ette todellakaan halua missata tätä!

Muistakaa, että suomalaiset Manowarriorit ovat voimakkaimpia! Hail and Kill! Fuck the World!

Lisää luettavaa