Inferno tarjoaa: kuuntele uusi MyGrain-albumi!

23.09.2013

Vuonna 2004 perustettu MyGrain on edennyt neljänteen studioalbumiinsa. Helsinkiläisbändi julkaisee Planetary Breathing -nimisen kiekon perjantaina 27. syyskuuta. Inferno tarjoaa levyn kuunneltavaksi kokonaisuudessaan edellä mainittuun päivämäärään asti.

Bändin kitaristit Resistor ja Mr. Downhilll kertovat soittimen alapuolella jokaisesta biisistä hieman taustoja. Melodinen death soimaan ja kommentit lukuun!

1. Incantation
Resistor: Intro levylle. Haluttiin duunata raskas alku ja yhdistää siihen erään toisen levyllä olevan kappaleen melodia. Vähän Machine Head -fiilistä mielestämme.

Mr. Downhill: Idea tähän tuli Pain of Salvationin erään levyn biiseistä jossa samaa riffiä toistettiin kahdessa eri biisissä, eri sovituksella ja ajateltiin, notta komiastihan se voisi meidänkin tapauksessa toimia.

2. Waking Up The Damned
Resistor: Hc-rykäisy. Sopivan simppeli ja munille potkiva virallinen aloitusralli. Varmasti kuuluu livenä esitettäviin biiseihin. Tässä kappaleessa on vähän vanhempiakin riffejä käytetty.

Mr. Downhill: Perkeleen kovan soolon ainakin raapaisin kokoon.

3. Ambivalentine
Resistor: Kitaran puolesta teknisin ralli ja yksi levyn nopeimmista kappaleista. Kertsiin on saatu mukavaa tanssilattiameininkiä.

Mr. Downhill: Tässä tosiaan tarjoillaan mahtavaa riffittelyä kera kertsin, joka ei kalpene ysäriteknosankarien melodialinjoille. Resi joutui treenaamaan biisin vauhdikasta säkkäriä vielä studiossa, muiden juodessa kaljaa, hah hah!

4. Black Light Supernova
Resistor: Levyn ensimmäisiä valmiita biisejä. Idea taisi lähteä synamelodiasta. Soiteltu jo livenäkin Jeppiksessä ja Japaniassa. Vähän Lamb of God -fiilistä ja midtempo-meininkiä. Mukaan saatu progeosuuskin vähän sekoittamaan pakkaa.

5. Dreamscape
Resistor: Discohitti! Eka musavideo biisi levyltä. Perus ”Maikkari”-kappale. Tarttuvuutta löytyy.

Mr. Downhill: Tähän biisiin tuli sävellettyä myös sopivan kiero väliosa, jossa bassotaiteilija pääsee näyttämään täppäystaitojaan.

6. Rats In The Cradle
Resistor: Yksi äkäisimmistä levyn biiseistä. ”Jööttebori”-meininkiä ja kunnon myllytystä. Tähän biisiin on introkin olemassa, jota varmaan livenä soitellaan.

Mr. Downhill: Kunnon kiertopotkuja tarjoillaan Atte Gatesiltäkin tutulla ¾-tahdilla.

7. The Ghost In Me
Resistor: Työnimellä ”Nappis”, eli Napalm Death -riffistä lähti. Kuuletteko sen, on toinen kysymys. Vähän erilaisempi MyGrain-biisi. Aika siisti säkeistö ja kertsi menee vähän miehekkäämmällä meiningillä.

Mr. Downhill: Melkein tuli slovaria, mutta vain vahingossa.

8. Mechanimal Instinct
Resistor: Taitaa olla levyn nopein biisi. Tässä kappaleessa on ehkä levyn paras kertosäe. Varmasti livenä kuullaan tätä biisiä. Myös tässä on vanhoja riffejä otettu uudestaan käyttöön.

Mr. Downhill: Joskus sävellyskynästä irtoaa poikkeuksellisen hienoja melodioita, tässä tapauksessa synistin toimesta. Eeppisyyttä kerrakseen.

9. The Final Skyline
Resistor: Synan pohjalle rakennettu biisi. Yksi hienoimmista synamelodioista, joita meiltä löytyy. Midtempoa taas ja vähän erilaista MyGrain-fiilistä biisissä. Tähän suunniteltiin ihan oikean hanurin käyttöä, mutta jäi sitten vetelemättä.

10. Planetary Breathing
Resistor: MyGrain goes Kotiteollisuus. Nimikkobiisi ja hyvä päätös levylle. Tässä kappaleessa on jännä fiilis ja jopa bassosoolo.

Mr. Downhill: Tämä taisi olla viimeisiä, ellei peräti viimeinen biisi sävellyskynästä. Lähdettiin luovimaan syvemmille vesille ja jäätiin sinne hetkeksi ajelehtimaan. Lopputuloksena on levyn kunnialla päättävä järkäle. Ja se bassosoolo!

Lisää luettavaa