”Kaipaan ystäviä, jotka olemme menettäneet. Ja rehellisesti sanoen minä melkein liityin heihin” – David Draiman piti Disturbedin keikalla tunteikkaan puheen

Laulaja muistuttaa, ettei masennuksen ja riippuvuuden kanssa tarvitse kamppailla yksin.

12.05.2023

Disturbed-yhtyeen keulahahmo David Draiman piti hiljattain bändin Milwaukeen-keikalla pitkän ja tunteikkaan puheen, joka käsitteli masennusta, riippuvuuksia ja itsetuhoisia ajatuksia.

”Me kaikki tarvitsemme syyn taistella. Demonit, jotka addiktiona ja depressiona tunnetaan, ovat hyvin, hyvin todellisia. Ne ovat sairauksia siinä missä syöpä. Et voi nähdä masennusta etkä riippuvuutta. Se hautuu sisällä, kasvaa ja valtaa mielen ja kehon – koko sielun”, Draiman toteaa.

”Enkä tiedä teistä, mutta olen kyllästynyt menettämään ihmisiä masennukselle ja riippuvuuksille. Jokainen jäsen tällä lavalla on taistellut noita demoneja vastaan. Ja kaipaan ystäviä, jotka olemme menettäneet. Kaipaan Chesteriä (Bennington, Linkin Park -laulaja), kaipaan Scottia (Weiland, Stone Temple Pilots -laulaja), kaipaan Chrisiä (Cornell, Soundgarden-nokkamies). Ja rehellisesti puhuen minä melkein liityin heihin muutama kuukausi sitten. Addiktio ja masennus voivat osua kenen kohdalle tahansa, hyvät naiset ja herrat. Kukaan ei ole niille immuuni, vaikka heidän elämänsä näyttäisi ulos miten kauniilta tahansa.”

Tässä vaiheessa Draiman pyysi kaikkia yleisön edustajia, jotka ovat joko itse kamppailleet tai seuranneet läheltä jonkun toisen kamppailua masennuksen tai riippuvuuden kanssa, nostamaan kätensä ylös. Sitten hän pyysi kaikkia katsomaan ympärillään olevaa käsien merta.

”Kuten näette, hyvät ystäväni, ette ole yksin.”

Lisää luettavaa