Kerry King: ”Moni metallibändi olisi jäänyt perustamatta ilman Judas Priestiä – ja Slayer on yksi niistä”

Mikäli King saisi päättää, yhtye otettaisiin mukaan Rock 'n' Roll Hall of Fameen.

11.03.2022

Judas Priest on tänä vuonna jälleen ehdolla mukaan Rock ’n’ Roll Hall of Fameen. Tuoreessa Rolling Stone -lehden haastattelussa bändin suuri fani, Slayer-kitaristi Kerry King kertoo pitkästi ja perusteellisesti, miksi yhtyeen, joka on ollut kelpuutettu kunniagalleriaan mukaan jo vuodesta 1999, tulisi viimein päästä mukaan joukkoon, johon on vuosien saatossa nimetty muun muassa Black Sabbath, Metallica, Guns N’ Roses, Rush, Nine Inch Nails, Def Leppard, Deep Purple, Nirvana, KISS ja Alice Cooper.

”Olin hyvin suojeltu 16-vuotias eikä minulla ollut isoveljiä, jotka olisivat vaikuttaneet musiikkimakuuni. Minulle käytännössä tuputettiin kaikkea, mitä siskoni kuuntelivat. Onneksi he kuuntelivat rokkia. Kun British Steel -levy ilmestyi, radiot alkoivat soittaa Living After Midnightia ja Breaking the Law’ta. Tartuin niihin välittömästi”, King aloittaa pitkän sepustuksensa.

”Aloittelevana kitaristina kuulin heti, että levyillä soitti kaksi kitaristia ja heidän ainutlaatuinen yhdistelmänsä inspiroi suuresti Slayeriä. Sitten oli Rob Halford, joka on tänäkin päivänä suosikkilaulajani. Hän tietää sen ja se luo välillämme pientä epämukavuutta, mutta olemme ystäviä ja hän tietää, että hän on suosikkini. Halfordin olemus lavalla ja lavapersoona olivat aina ylemmällä tasolla. Hän teki aina näyttäviä sisääntuloja. Hän saattoi laulaa Electric Eye -biisiä korissa, joka laskeutui hiljaa lavalle valorakenteista. Bändi oli jo lavalla ja kun Rob tuli esiin, se teki isomman vaikutuksen. Ja hänen äänensä – hän osui nuottiin ja pysyi niissä epäinhimillisen pitkään. Rob Halfordin laulu oli kuin Eddie Van Halenin kitaransoitto.”

”Priestin asenne oli aina: ’Me olemme metalia, olemme ylpeitä siitä ja toivottavasti te muutkin voitte olla siitä ylpeitä’. Se oli mielestäni todella siistiä. Priest vaikutti enemmän kuin kukaan muu siihen, millaisena metallimusiikki nähtiin.”

King hehkuttaa myös yhtyeen viimeisintä Firepower-pitkäsoittoa, joka on Slayer-miehen mielestä parasta mitä bändi on tehnyt sitten vuoden 1990 Painkiller-levyn. King sanoo Firepowerin olevan osoitus yhtyeen luomisvoimasta ja pitkäikäisyydestä ja siitä, miten yhtye on pysynyt aina uskollisena itselleen ja sille, mitä se edustaa.

”Jos minä saisin äänestää Hall of Fameen otettavia, ääneni menisi ehdottomasti heille. Ilman Black Sabbathia ei olisi metallimusiikkia, mutta kun mennään siitä eteenpäin, moni metallibändi olisi jäänyt perustamatta ilman Judas Priestiä – ja Slayer on yksi niistä. Luultavasti ihmiset äänestävät isompia nimiä. Se ei kuitenkaan kerro mitään Priestin pitkäikäisyydestä ja siitä, mitä he ovat saavuttaneet”, King sanoo.

”En tiedä, mitä muuta sanoa. Jos et ole metallifani, et koskaan tule ymmärtämään heitä. Jos olet metallifani, et koskaan tule unohtamaan heitä.”

Hall of Fame -ehdokkaiden yleisöäänestys on parhaillaan käynnissä. Viisi eniten ääniä saanutta ehdokasta saa yleisöäänet, jotka lasketaan mukaan valitsijaraadin äänten lisäksi. Tätä kirjoittaessa Judas Priest on niukasti viiden parhaan ulkopuolella heti Eurythmicsin ja Dolly Partonin perässä. Äänestyksen kärkipaikasta selvällä kaulalla muihin taistelevat tällä hetkellä Duran Duran ja Eminem. Yleisöäänestys on käynnissä 29. huhtikuuta asti.

Edellä mainittujen lisäksi tänä vuonna ehdolla ovat Rage Against the Machine, New York Dolls, Fela Kuti, Devo, MC5, Pat Benatar, Beck, Kate Bush, Dionne Warwick, A Tribe Called Quest, Carly Simon ja Lionel Richie.

Lisää luettavaa