King Crimson -kitaristin terveiset niille, joita hänen ja vaimonsa sekopäiset videot raivostuttavat: ”Miksi välittäisin paskan vertaa?”

Robert Frippin ja Toyah Willcoxin hullut covervideot ovat suututtaneet osan King Crimson -faneista, mutta kitaristia kritiikki ei voisi vähempää kiinnostaa.

26.10.2022

Kun korona iski ja koko maailma joutui karanteeniin, suostutteli muusikko-näyttelijä Toyah Willcox miehensä Robert Frippin tekemään kanssaan kengännauhabudjetilla hassuja videoita, joissa nämä esittävät kahdestaan kaikenlaisia rock-, punk- ja heviklassikoita omaan räväkkään tyyliinsä. Pariskunnan viikottainen Sunday Lunch -sarja on pyörinyt Youtubessa jo pari vuotta eikä loppua näy: viime sunnuntaina kaksikko esitti eksentrisen tulkinnan Kornin Blindista, jota ennen sarjassa on kuultu tulkintoja muun muassa Judas Priestin, Slipknotin ja System of a Downin hiteistä.

Progerocksuuruus King Crimsonin perustajajäsen ja kitaristi Fripp puhui Sunday Lunch -videosarjasta tuoreessa Telegraph-lehden haastattelussa ja sanoi olevansa tietoinen, että jotkut, varsinkin monet King Crimsonin fanit ovat suorastaan suuttuneet sekopäisistä videoista, joissa tavallisesti Fripp istuu kivikasvoisena paikallaan kitaraa soittaen samalla kun (enemmän tai vähemmän pukeissa oleva) Toyah pomppii ympäri keittiötä ja laulaa.

”Vaimoni on ehdottomasti sitä mieltä, etä esiintyjillä on velvollisuus piristää ihmisten mieltä vaikeina aikoina. Kunnioitanko sitä ajatusta? Kyllä, täydellisesti”, Fripp perustelee hölmöjä videoita.

”Olemme hyvin tietoisia siitä, mitä kaikkea ihmiset ovat joutuneet kokemaan karanteenissa. Joku on vaikka joutunut olemaan jumissa pienessä kämpässä eikä pääse edes oman äidin hautajaisiin. [Toyah] sanoi minulle: ’Jos olemme näiden kahden vuoden aikana auttaneet edes yhtä henkilöä selviämään näistä raskaista ajoista, se on sen arvoista’. En tiedä, täyttääkö tämä välttämättä musiikin korkeimman merkityksen kriteeriä, mutta kunnioitan tätä sopimusta ja olen aina valmis ottamaan kitaran käteen ja rokkaamaan jotain klassista riffiä sen sopimuksen täyttääkseni.”

Fripp lähettää myös tyhjentävät terveiset kaikille kritisoijille:

”Olen 76-vuotias, joten miksi välittäisin paskan vertaa? Tämä on minun elämäni.”

Lisää luettavaa