Laulaja vaihtuu Draconian-yhtyeessä: vanha solisti tekee paluun riveihin – ”Kiitos mahdollisuuksista ja haasteista”

Heike Langhans lähtee, Lisa Johansson tulee takaisin.

03.05.2022

Ruotsalaisen doom metal- ja goottimetalliyhtye Draconianin kokoonpanossa on tapahtunut muutoksia. Yhtye kertoo some-kanavissaan julkaistussa tiedotteessa, että bändissä vuodesta 2012 saakka laulanut Heike Langhans ei jatka enää yhtyeen riveissä ja hänen tilalleen on otettu Lisa Johansson, joka vaikutti aikoinaan Draconianissa vuosina 2001–2011.

”Heike Langhans keskittyy perheeseensä ja muihin musiikkiprojekteihinsa. Vaikka päätös olikin yksimielinen, on sanomattakin selvää, että on surullista nähdä hänen lähtevän. Teimme Heiken kanssa kaksi todella erityistä albumia, joista pidetään kaikkialla maailmassa. Heike ja hänen äänensä sekä uskomaton läsnäolonsa ovat iso osa niitä”, yhtye kirjoittaa.

Langhansin viimeinen esiintyminen Draconianin riveissä tulee tapahtumaan heinäkuussa Ranskan Hellfestissä, jossa lavalle nousee myös Lisa Johansson. Keikka tullaan myös kuvaamaan ja sitä pääsee seuraamaan livestriimin välityksellä. Yhtye kertoo myös työstävänsä parhaillaan seuraavaa levyään.

”10 vuotta samassa bändissä ei ole mikään pieni asia, joten bändille kiitos mahdollisuuksista ja haasteista, jotka ovat tehneet minusta itsevarmemman. On tullut aika aloittaa uusi luku musiikissa ja elämässä ja se vaatii täyden huomioni. Olen kiitollinen, että Lisa hyppää tilalleni esittämään vanhoja kappaleita kuten ne kuuluukin, se on minulle yhtä herkkua kuin kaikille muillekin kuuntelijoillemme”, kommentoi Langhans.

”Olin hieman yllättynyt, kun Johan (Ericson, kitaristi) soitti ja kysyi, voisinko harkita jälleen Draconianin kanssa kiertämistä. Vastasin kuitenkin epäröimättä, että totta kai! Toivon uudelle ystävälleni Heike Langhansille – jolla on todella kaunis ääni – kaikkea hyvää jatkossa. Yritän parhaani mukaan tehdä hänen kappaleilleen oikeutta”, toteaa puolestaan Johansson.

Lisää luettavaa