Mercyful Faten tulevalla kiertueella saatetaan kuulla myös uutta musiikkia vanhojen klassikoiden lisäksi – ”Se biisi on melkoinen hirviö”

Yhtye treenaa parhaillaan uutta yhdeksänminuuttista kappaletta keikkakuntoon.

30.05.2022

Tanskalainen hevilegenda Mercyful Fate lähtee tänä kesänä monien fanien hartaasti odottamalle kiertueelle, jonka tiimoilta yhtye nähdään muun muassa Helsingin Tuska-festivaaleilla. Yhtye on myös työstämässä uutta levyä, joka olisi ensimmäinen sitten vuonna 1999 ilmestyneen 9-albumin.

Bändin nokkamies King Diamond kertoi omia ja bändin kuulumisia viime viikolla Twitch-livestriimissä ja paljasti, että vanhojen klassikkobiisien lisäksi tulevilla keikoilla saatetaan hyvinkin kuulla myös täysin uutta musiikkia.

”Se on vielä työn alla. Kirjoitin lopulliset sanat samana päivänä, kun lähdin tänne treeneihin eli siis pari päivää sitten. En ole siis vielä edes laulanut biisiä muiden kuullen. Eilen soitimme muutamia biisin riffejä – en vielä siinä kohtaa laulanut. Mutta homma etenee ja seuraavat päivät näyttävät, mihin päädymme biisin kanssa”, Diamond kertoo.

”Se biisi on melkoinen hirviö, täytyy sanoa. Se on läjes yhdeksän minuuttia pitkä eli ei mikään lyhyt pieni ralli. Toivottavasti saamme sen soittokuntoon, ainakin yritys on kova. Sitä ei ole nauhoitettu, eli biisi voi vielä muuttua siitä, millaisena me sen tulemme nyt soittamaan. Teemme hitosti töitä jotta saamme sen mukaan settiin.”

”Siitä tulee hauskaa. Siitä tulee myös raskas biisi ja sen sanomakin on raskas. Olemme taas vuosissa 1675-1690. Kuvailemme erästä tiettyä aikaa historiassa, joka oli erityisen paha.”

Kuulostaa hyvältä, toivottavasti biisi kuullaan sitten Tuskassa 2. heinäkuuta!

Lisää luettavaa