Metal Hammer -lehti haastatteli Type O Negativen palvojia – Swallow the Sunin Mikko Kotamäki nimeää suosikkilevynsä

Myös Pallbearerin, Paradise Lostin ja My Dying Briden jäseniä sekä Black Sabbathin Bill Wardia haastateltiin juttua varten.

26.12.2021

Metal Hammer -lehti on julkaissut artikkelin, johon on haastateltu Type O Negative -yhtyeen faneiksi tunnustautuvia nimekkäitä muusikoita, jotka kertovat, millainen vaikutus edesmenneen Peter Steelen yhtyeellä on ollut heille henkilökohtaisesti sekä yleisesti ottaen raskaalle musiikille. Brittilehti on jututtanut artikkeliaan varten muun muassa Black Sabbathin Bill Wardia, My Dying Briden Aaron Stainthorpea sekä Paradise Lostin Greg Mackintoshia. Omia ajatuksiaan pääsi jakamaan myös Swallow the Sunin Mikko Kotamäki.

”Tutustuin Type O Negativeen kun October Rust -levy ilmestyi. Olin vielä kakara, melkein teini-ikäinen ja rakastin Black Sabbathia ja Ozzya. Luin heidän haastattelun ja levyarvion Soundi-lehdestä ja kiinnostuin. Näin My Girlfriend’s Girlfriend -kappaleen videon ja siitä hetkestä lähtien olin fani”, Kotamäki kertoo ja sanoo Swallow the Sunin olevan Type O Negativelle velkaa ainakin soundien sekä tiettyjen kitaraliidien osalta. Ja onhan yhtyeellä tietty myös 14.4.2010 menehtyneelle Steelelle omistettu kappale April 14th.

”Type O Negativen rooli goth/doom-sekoituksen popularisoimisessa on valtava; ajattele kaikkia niitä bändejä, jotka tulivat heidän vanavedessään. Moni yhtye yritti hetkeksi olla gootteja, toiset menestyksekkäämmin kuin toiset. Se oli siihen aikaan kuin rutto.”

Suosikkilevykseen Kotamäki nimeää juuri October Rustin, joka on laulajan mukaan yksinkertaisesti yksi kaikkien aikojen parhaista levyistä ylipäänsä. Yhden suosikkiraidan nimeäminen onkin puolestaan sitten vaikeampi tehtävä.

”Kuuntelen sitä yhä säännöllisesti. Se on niitä levyjä, joihin voi aina palata eivätkä ne koskaan vanhene. En ole koskaan pystynyt täysin määrittelemään suosikkibiisiäni – se riippuu niin täysin mielialasta. Joskus se on Wolf Moon, joskus taas Red Water (Christmas Mourning). Se on minulle kuin syntymäpäivälaulu; olen syntynyt 24. joulukuuta ja aloitan yleensä sen päivän sillä kappaleella!”

Inferno teki vastaavan artikkelin kuutisen vuotta sitten ja Kotamäki otti osaa myös tuohon artikkeliin. Silloin laulajan valinta oli juurikin mainittu Wolf Moon.

”Olimme Milwaukeessa keikalla 15.4.2010, kun saimme tiedon herran kuolemasta. Ja sillä kertaa valitettavasti ihan oikeasti. Juotiin hotellihuoneessa aamupalaksi halvinta vodkaa, kuunneltiin October Rustia ja synkisteltiin. Wolf Moon taisi soida useammin kuin viisi kertaa. Illalla soitettiin herran kunniaksi The Giant, koska emme olleet vielä tehneet biisiä April 14th”, Kotamäki kertoi tuolloin.

Lue Metal Hammerin artikkeli kokonaisuudessaan tästä. Infernon vuonna 2015 julkaistun artikkelin pariin pääset puolestaan tästä.

 

Lisää luettavaa