Metallica-nokkamiehellä täyteen 15 selvää vuotta – ”Pelko motivoi suuresti”

James Hetfield hakeutui 15 vuotta sitten hoitoon alkoholiongelmien vuoksi. Some Kind of Monster -elokuvassakin kuvattu ajanjakso auttoi Metallica-nokkamiehen irti addiktiosta ja hän on siitä lähtien pysynyt kuivilla.

Hetfield avautui hoidostaan ja raittiudestaan The Joe Rogan Experience -podcastissa. Hetfield kertoi olevansa kiitollinen vaimolleen, että tämä potki laulajan pihalle kodistaan ja herätti tämän ajattelemaan tekojaan.

– Pelko motivoi suuresti. Eniten pelkäsin menettäväni perheeni. Kun tajusin tuoneeni kiertueilta opitun käytöksen kotiin ja ajavani sen vuoksi perheeni pois, silloin pohja tuli vastaan. Hetfield kertoo.

– Isäni lähti ja äitini kuoli kun olin nuori ja kasvoin veljeni kanssa. Perheeni vain levisi käsiin. En halunnut niin käyvän meille. Mitä tahansa tapahtuukin, me puhumme asiat selviksi ja laitamme homman toimimaan. Vaimoni teki oikein heittäessään minut pihalle, se todella säikäytti minut. ”Ei riitä että käyt tapaamassa terapeuttia, sinun täytyy todella irrottautua kaikesta ja selvittää ongelmat”, hän totesi – ja niin minä tein.

Hetfield käsittelee näitä kiertueilta opittuja asioita ja menestyksen tuomia sivuvaikutuksia myös uuden levyn kappaleissa. Moth Into Flame kappale kertoo siitä, miten menestyksestä itsestään voi tulla huume.

– Aluksi kaikki se viina ja huumeet tuntuvat vain hauskanpidolta, mutta sitten niistä muodostuu pakokeino. Lopulta et enää edes muista, miksi olet tien päällä. Lähdin joskus kiertueelle, jotta voisin mennä strippiklubeihin tai ryyppäämään ja itse soittaminen jäi ihan toissijaiseksi, Hetfield sanoo.