Nita Strauss kertoo, mikä on huonoin vinkki, jonka tämä sai uransa alkuvaiheessa – ”Kunpa voisin mennä takaisin sanomaan nuorelle minälle…”

Kitarataiturin mukaan tärkeintä on olla oma itsensä.

05.01.2023

36-vuotiaan kitarataituri Nita Straussin CV on varsin vakuuttava. Hän aloitti musiikkiuransa maineikkaan Iron Maiden -tribuuttibändi The Iron Maidensin riveissä ja 2014 hän liittyi Alice Cooperin taustabändiin. Cooperin matkassa Strauss pysyikin aina viime vuoteen saakka ja nykyään hän kiertää Demi Lovaton kanssa tämän taustabändissä. Siinä ohessa Strauss on julkaissut myös soolotuotantoa sekä tehnyt runsaasti sessiohommia.

Tuoreessa She’s With the Band -podcastin haastattelussa Strauss kertoo urakehityksestään sekä siitä, miten tämä sai uransa alkuvaiheessa runsaasti neuvoja ja opastusta alalla jo pidempään toimineilta. Jälkiviisaana Strauss on todennut, että kaikki vinkit eivät suinkaan olleet hyviä.

”Minulle sanottiin, että minun täytyy näyttää enemmän paljasta pintaa. Jos seurustelen, en voi sanoa sitä julkisesti, koska minun täytyy antaa se vaikutelma, että olen saatavilla”, Strauss muistelee.

”Se ei luonnollisestikaan ollut sitä huomiota, mitä halusin. Halusin tulla tunnetuksi kitaristina, siinä kaikki. Niinpä menin kokonaan toiseen äärilaitaan: värjäsin hiukseni mustaksi, pukeuduin lavalla isoihin miesten t-paitoihin ja isoihin shortseihin. Aloin kiertää raskaampien bändien kanssa.”

Lopulta Strauss kuitenkin ymmärsi, ettei sekään ollut sitä, mitä hän oikeasti halusi tai oli.

”Jojottelin ees ja taas sen välillä, että minun pitää olla joko seksisymboli tai vakavasti otettava muusikko. Todellisuudessa en kuitenkaan istu kumpaankaan muottiin. Tajusin sen vasta, kun aloin pukeutua juuri kuten oikeasti halusin ja käyttäytyä miten oikeasti haluan. Jos minulla on poikaystävä, kerron siitä maailmalle koska rakastan häntä. Ei minun tarvitse esittää olevani sinkku, jotta fanini luulevat, että heillä voisi olla mahdollisuuksia kanssani ja tulevat siksi keikoille”, Strauss toteaa.

”Kun lopulta hyväksyin sen, kuka oikeasti olen, silloin eteeni alkoi tulla mahtavia mahdollisuuksia ja menestystä. Kun yritin ahtaa itseäni johonkin muottiin, jahtasin jotain, joka ei ollut aitoa. Se ei ollut sellaista, mitä olen oikeasti. Kunpa voisin mennä takaisin sanomaan nuorelle minälle: ’Älä yritä olla jotain, mitä muut sanovat vaan ole oma itsesi’.”

Lisää luettavaa