”Olen rukousfriikki” – Rob Halford puhuu avoimesti rakkaudesta, raittiudesta ja rukoilemisesta

Laulajalegenda ammentaa avoimesta sydämestä.

11.05.2024

Judas Priestin laulaja ja virallinen metallijumala Rob Halford oli aikoinaan melkoisen paha poika, joka vietti päihteiden ja väkivallan värittämää elämää. Kaikeksi onneksi hän löysi elämälleen uuden suunnan, meni katkaisuhoitoon ja jätti sekoilun taakseen.

Alkuvuodesta 2024 hän juhlisti raittiin elämänsä 38-vuotispäivää.

Nykyään Halford tunnetaan sydämellisenä ja herttaisena miehenä, joka on puhunut muun muassa eläinten oikeuksien puolesta ja kissahulluudestaan useampaan otteeseen.

103 GBF -radioasema haastatteli häntä hiljattain, ja Halford intoutui puhumaan rakkaudesta.

– Rakastan rakkautta. Se on paras nelikirjaiminen [suomen kielessä toki seitsenkirjaiminen] sana sanojen historiassa. Rakkaus on kaikki. Se on kaikki mitä tarvitset. Me todella tarvitsemme rakkautta nyt enemmän kuin koskaan.

– Rakkaus ei tule helposti. Sen eteen täytyy taistella. Sitä ei voi vain jättää olemaan. Sen takia on tehtävä töitä koko ajan. Sinun on jatkuvasti lujitettava sitä rakkautta mitä elämässäsi on, kuten vaikka puolisosi kanssa.

– Olen ollut Thomasin [Pence, Halfordin kumppani] kanssa tuhat vuotta, ja joka ilta sanon hänelle että rakastan häntä. Kerro ihmisille että rakastat heitä. Sano ne sanat. Sano “rakastan sinua.” Se on niin voimakas ja yksinkertainen lause.

Halfordilta kysyttiin, kuinka hänen elämässään säilyy selvänä pysymiseen vaadittava nöyryys, kun maailma tuntee hänet vaatimattomasti metallijumalana.

– Ensimmäisenä aamulla lausun rukoukseni. Viimeisenä illalla lausun rukoukseni. Minun on pakko, se on osa selvänä olemisen rutiiniani.

– Bändit ovat niin hauraita. Maailman kovimmat bänditkin ovat kuin lasista tehtyjä. Ne voivat vain hajota mitä hulluimmista syistä. Pistää nöyräksi ja kiitolliseksi, että tätä työtä on saanut tehdä yli 50 vuotta. Olen ikuisesti kiitollinen siitä, että saan joka aamu herätä ja olla osa Judas Priestia.

– Kun olemme lavalla ja olen siellä metallijumalana tekemässä juttuani, me teemme sen yhdessä. Se en ole vain minä. En pystyisi tekemään tätä ilman teitä kaikkia. Olisi typerää mennä esiintymään tyhjälle huoneelle.

– Ennen lavalle menoa lausun tyyneysrukoukseni, samoin lavalta tullessani. Olen rukousfriikki. Mutta se auttaa minua. Se on kaunista.

Lisää luettavaa