Sammy Hagar muisteli vuoden 1988 Monsters of Rock -kiertuetta ja Metallican kanssa lyömäänsä vetoa – ”Vain Lars ja Kirk ovat maksaneet osansa!”

James Hetfield ja Jason Newsted ovat vielä Hagarille parisataa dollaria pystyssä.

20.02.2023

Vuosina 1985–1996 ja uudelleen 2003–2005 Van Halen -yhtyeen keulahahmona toiminut Sammy Hagar muisteli hiljattain menneitä jakamalla Instagramissa kuvan vuoden 1988 Monsters of Rock -kiertueen lehdistötilaisuudesta. Toukokuun lopusta heinäkuun loppuun kestäneellä kiertueella olivat Van Halenin lisäksi mukana Kingdom Come, Dokken, Scorpions sekä Metallica, joka julkaisi kuukausi kiertueen jälkeen …And Justice for All -pitkäsoittonsa.

Hagar kertoi jakamansa kuvan saatteessa Metallican olleen kiertueella murhaavassa iskussa ja tehneen häneen suuren vaikutuksen. Hän oli täysin varma, että …And Justice for Allista tulee jättimenestys – Metallican tyypit eivät kuitenkaan olleet aivan yhtä varmoja asiasta.

”Metallica ei ollut vielä lyönyt läpi Enter Sandmanilla, mutta he murskasivat joka ilta. Se oli kova paikka Dokkenille, joka joutui esiintymään heidän jälkeensä, auts! Löin jokaisen Metallican jäsenen kanssa 100 dollarista vetoa, että heidän seuraava levy myisi platinaa”, Hagar muistelee.

Hagar oli oikeassa ja Justice tosiaan myi platinaa (yli miljoona kopiota) yhdeksän viikkoa julkaisun jälkeen ja vuoden loppuun mennessä sitä oli myyty jo lähes kaksi miljoonaa kopiota. Hagar naureskelee, että osa Metallican tyypeistä on hänelle edelleen velkaa.

”Toistaiseksi vain Lars (Ulrich) ja Kirk (Hammett) ovat maksaneet osansa, haha!”

Lisää luettavaa