Slash sanoo, ettei halua kuunnella omaa musiikkiaan vapaa-ajallaan – Corey Taylorin asenne on täysin päinvastainen

"Miten voit tietää, minne mennä seuraavaksi, jos et tiedä, missä olet ollut aiemmin?" Slipknot-nokkamies ihmettelee artisteja, jotka väittävät etteivät kuuntele omia levyjään.

26.07.2022

Mitä tulee oman musiikin kuuntelemiseen, artistit suhtautuvat asiaan hyvin eri tavoin. Toiset kuuntelevat mielellään omia tuotoksiaan, toiset taas pysyttelevät levyistä kaukana sen jälkeen, kun ne on saatu purkkiin ja pihalle.

Tuoreessa Goldminen haastattelussa kitarasankari Slash sanoo, ettei hän kuuntele omien bändiensä – joita ovat vuosien varrella olleet muun muassa Guns N’ Roses, Velvet Revolver sekä miehen soolotuotannon taustayhtye Myles Kennedy and the Conspirators – levyjä, saati edes omista sellaisia.

”Jos kävisit kotonani, et ihan heti arvaisi, että soitan bändissä. Tai ainakaan sellaisessa, josta olet kuullut. Toki soittimia löytyy, mutta minulla ei ole mitään matkamuistoja tai mitään erikoisjuttuja julkaisuista vuosien varrelta. En usko, että olen koskaan edes omistanut Appetite for Destruction -levyä (Guns N’ Rosesin debyytti vuodelta 1987). Minulla ei ollut silloin edes kämppää, joten mihin olisin sen laittanut? Olen totta kai säilyttänyt paljon levyjä vuosien varrelta, mutten ole koskaan keräillyt niitä bändeiltä, joissa itse olen”, Slash sanoo.

”Levyjä tehdessä käy läpi pitkän prosessin, jossa sävellät biisejä ja kehität niitä jätkien kanssa. Sitten menet studioon jossa se äänitetään ja miksataan. Lopuksi se vielä masteroidaan. Kun levy on valmis julkaistavaksi, olet jo mennyt eteenpäin. Olet jo käynyt sen materiaalin kanssa läpi kaiken tarvittavan eikä sille tehdä enää muuta kuin soitetaan keikoilla. Niinpä en istu autossani ja kuuntele biisejä kahdeksan miljoonaa kertaa, kun niitä miksataan ja masteroidaan, haha! Totta kai soitan niitä biisejä joka ilta ja on jännittävää kuulla niitä biisejä radiossa tai muualla. Mutta muuten en kuuntele niitä.”

Täysin päinvastainen näkokulma asiaan löytyy muun muassa Slipknotin Corey Taylorilta, joka keskusteli samaisesta aiheesta tuoreessa Kerrang!-lehden haastattelussa. Taylorin mielestä ne artistit, jotka väittävät etteivät kuuntele omaa tuotantoaan, puhuvat potaskaa. Hän myöntää itse ainakin kuuntelevansa Slipknotin syyskuussa ilmestyvää The End, So Far -albumia oikein mielellään.

”Tiedän, että se on jotain, mitä monet artistit eivät koskaan myönnä tekevänsä. He ovat vain, että ’Voi, en kuuntele omaa musiikkiani”, Taylor sanoo silmiään pyöritellen.

”Miten voit tietää, minne mennä seuraavaksi, jos et tiedä, missä olet ollut aiemmin? Jos et anna huomiota omalle vitun taiteellesi, niin olet vain mulkku – olet teeskentelevä kusipää, joka ei pysty irtautumaan omista kaavoista. Ja se on okei – koska sellaiset vain vituttavat minua ja saavat minut tekemään, mitä teen, haha!”

Lisää luettavaa