Sonata Arctica julkaisee ensi vuonna kaksi akustista livelevyä – tuleva Euroopan-kiertue siirtyy myöhempään

Sonata Arctican suunnitelmat ovat muuttuneet hieman.

11.09.2021

Sonata Arctica soitti viime vuonna kaksi akustista keikkaa, jotka julkaistaan seuraavaksi levyinä.

Acoustic Adventures – Volume One -ykkösosa ilmestyy 21. tammikuuta 2022, ja toinen osa lokakuussa.

Bändi ilmoittaa samaan syssyyn suunnitellun akustisen Euroopan-kiertueen lykkääntymisestä.

”Vaikka asiat ovat menossa hiljalleen parempaan suuntaan, meidän täytyy valitettavasti siirtää akustista Euroopan-kiertuettamme”, kosketinsoittaja Henrik Klingenberg tiedottaa.

”Tämä ei ole missään nimessä helppo ratkaisu, mutta juuri nyt emme voi tehdä kiertuetta suunnitellusti. Palaamme kuitenkin vuonna 2022, koska siirretty kiertue ei tarkoita peruttua kiertuetta.”

Acoustic Adventures Vol. One -levymme tulee myös ilmestymään muutama kuukausi aiottua myöhemmin, mutta se on odotuksen arvoista. Odotamme todella pääsevämme tien päälle soittamaan teille kaikille, toivottavasti pian. Pärjäilkää!”

Laulaja Tony Kakko kertoo hieman livelevyistä:

”Sonata Arctican akustinen muoto on kehittynyt vuosien ajan. Sen ensimmäinen ilmentymä – vuosien varrella julkaistujen akustisten kappaleiden ohell – oli Acoustic Adventures -kiertue vuonna 2019, joka osoittautui menestykseksi, ja herätti ajatuksen näiden kappaleiden nauhoittamisesta albumeiksi.”

”Kappaleemme ovat pohjautuneet aina kauniisiin melodioihin, mikä teki biisien muokkaamisesta helppoa. Täytyy mainita, että monet kappaleista toimivat todella hyvin akustisena.”

Alla Sonata Arctican siirretyt keikat:

Lisää luettavaa