Terveysongelmista kärsivä Moonspell-laulaja sinnitteli keikan läpi, käveli lavalta suoraan ensiapuun – ”Kiitos ja anteeksi”

Fernando Ribeiro sanoo esiintymisen puolalaisfestareilla olleen 30-vuotisen uransa vaikein.

12.06.2023

Portugalilainen Moonspell esiintyi 8. kesäkuuta Mystic Festivaleilla Puolan Gdanskissa. Youtubeen ilmaantuneista kyseiseltä keikalta kuvatuista videoista on havaittavissa, ettei tuskainen ilme kasvoillaan esiintyneellä laulaja Fernando Ribeirolla ollut kaikki ihan kohdallaan. Seuraavana päivänä Ribeiro julkaisikin yhtyeen some-kanavissa heti keikan jälkeen otettuja kuvia, joissa laulaja makaa paareilla ensiaputiimin hoidettavana.

”Haluan sanoa kiitos ja anteeksi uskomattoman empaattiselle yleisölle Puolassa. Kiitos tuestanne keikalla, joka oli elämäni vaikein koko Moonspellin 30-vuotisella taipaleella”, Ribeiro kirjoittaa kuvien saatteeksi.

”Elämä ei ole ollut minulle kovin suotuisa viime aikoina. Pandemia, kolme kuukautta kiertueella karuissa olosuhteissa, henkilökohtaiset asiat, maailman tila sekä terveysongelmat ovat kasaantuneet ja eilen muserruin niiden painon alla teidän edessänne. Pahoitteluni, sillä tunnen velvollisuudekseni olla aina iskussa ääneni ja kuntoni puolesta, jotta kovalla työllä ansaitsemiaan rahojaan bändin näkemiseen käyttäneet fanit eivät pety. En tekosyitä. Mutta uskokaan, että annoin kaikkeni (ja vähän enemmän), taistelin keikan loppuun ja kävelin lavalta omin jaloin. Tämä ei olisi ollut mahdollista ilman bändiltä, crew’lta ja faneilta saatua rakkautta.”

Ribeiro sanoo olevansa parhaillaan Lissabonissa sairaalassa, jossa hänelle tehdään testejä. Ribeiro myös vakuuttaa, ettei kyse ole mistään vakavasta.

”Minulla on ongelmia vatsani kanssa. Tällä ei ole mitään tekemistä huumeiden (joita en käytä) tai alkoholin (en ole viime aikoina juopotellut) kanssa. Asiaa pahensi uupuminen sekä masennus, johon olen viime aikoina vajonnut. Mutta tulen selättämään nämä ongelmat”, laulaja toteaa.

Moonspellin on tarkoitus esiintyä Tampereen Saarihelvetissä elokuun alussa. Toivottavasti Ribeiro saa itsensä kuntoon ja iskuun siihen mennessä. Voimia ja toipumisia sinne suuntaan!

Lisää luettavaa