The 69 Eyesilta albumi keväällä, videosinkun tiiseri katsottavissa

01.12.2015

Helsingin vampyyrilauma The 69 Eyes palaa seuraavalla levyllään kimppaan vanhan kumppaninsa, tuottaja Johnny Lee Michaelsin kanssa. Porukka majailee parasta aikaa viimeksi mainitun Bat Cave -studiossa värkkäämässä ensi huhtikuussa julkaistavaa studioalbumia.

Universal Monsters -nimellä jo siunattu teos on 69 Eyesin yhdestoista pitkäsoitto, ja luvassa on myös musiikillisesti taaksepäin katselevaa meininkiä.

– On kulunut viitisentoista vuotta, kun äänitimme Blessed Be– ja Paris Kills -albumit Johnny Lee Michaelsin kanssa Helsingissä. Universal Monstersin voi ajatella jatkoksi näille. Kukaan ei tee tällaista musaa näinä päivinä, laulaja Jyrki pistää tiedotteessa.

Albumia ennakoi tammikuun puolivälissä julkaistava Jet Fighter Plane -single, jonka videon ohjaa esimerkiksi Amorphisin ja Nightwishin kanssa työskennellyt Ville Juurikkala.

– Biisissä on kasarin alun tunnelmaa, Jyrki sanoo. – Kirjoitin sen sanat kylmä sota mielessä. Kumma kyllä, biisin äänittämisen jälkeen maailma on palannut noihin synkkiin aikoihin.

Videosinglen tiiserin voi nähdä alta.

Lisää luettavaa