Tuple Salmelan Vertical Hair Factory esittelee pitkään kypsynyttä debyyttiään – uusi single kertoo yhdessä elämisen monimutkaisuudesta

Esikoisalbumi näkee päivänvalon marraskuun lopulla.

03.11.2021

Kuopiolainen Vertical Hair Factory, jonka solistina toimii muun muassa Tarotista, Raskasta joulua -konserteista, Lazy Bonezista ja soolouraltaan tunnettu Tommi ”Tuple” Salmela, julkaisee 26. marraskuuta esikoisalbuminsa Afterlife. Nyt levyltä on julkaistu toinen single Love, Hurt, Anger and Joy, jossa kuuluu tekijöidensä imemät vaikutteet 70- ja 80-lukujen melodisesta ja psykedeelisestä raskaasta rockista.

”Kappale kertoo yhdessä elämisen moninaisuudesta ja monimutkaisuudesta eli kaikkien elämiin kuuluvista unelmista, haaveista, arjesta ja pettymyksistä. Tekstit kertovat myös vahvuudesta ja selviytymisestä sekä ilon löytämisestä elämän haasteiden keskellä”, basisti Ilpo Kuhlman kiteyttää.

Vertical Hair Factoryn historia ulottuu aina 90-luvun puoliväliin saakka. Tuolloin toiminta jäi vain yhden keikan ja puolenkymmenen biisin mittaiseksi. Keväällä 2017 syntyi idea vanhojen kappaleiden äänittämisestä ja pian uuden materiaalin myötä projekti laajentui lopulta pitkäsoiton tekemiseksi.

Lisää luettavaa