Vektor poistettiin maineikkaan metalliristeilyn ohjelmistosta vain päivä bändin julkistuksen jälkeen

Yhtye pudotettiin Century Median listalta samaan tapaan viime syksynä.

04.01.2023

Viime syyskuussa Century Media ilmoitti kiinnittäneensä thrash metal -yhtye Vektorin rosteriinsa, mutta vain pari päivää sopimuksen julkistamisen jälkeen yhtiö tiedotti purkaneensa yhteistyön ja pudottaneensa bändin listoiltaan. Nyt sama kuvio on toistunut maineikkaan 70 000 Tons of Metal -risteilyn kanssa: tapahtuma julkisti some-kanavissaan kiinnittäneensä Vektorin ohjelmistoonsa ja vain päivää myöhemmin julkaistiin tieto, että bändi on poistettu risteilyn kattauksesta.

Taustalla lie tässäkin tapauksessa 70 000 Tons of Metalin saama palautevyöry, joka liittyy Vektor-nokkamies David DiSantoon. Laulaja-kitaristin ex-vaimo on syyttänyt DiSantoa väkivaltaisuudesta ja kertonut sosiaalisessa mediassa tämän päihdeongelmista. DiSanto itse sanoo jääneensä ”jumiin toksiseen suhteeseen” ja on kiistänyt pahoinpitelysyytökset sekä eksänsä väitteet pitkään jatkuneesta oikeusprosessista. Parin avioero astui voimaan 2021.

”Minulla ei ole rikosrekisteriä eikä minua todellakaan ole koskaan syytetty minkäänlaisesta perheväkivallasta. Pidätyskuva, jota ihmiset jakavat netissä, ei liity tähän millään tavalla vaan on vuodelta 2013, kun heitin olutta kristillisen mielenosoittajan päälle, joka suututti yleisöä Scon Metal Festissä Memphisissä. Siinäkään tapauksessa syytteitä ei nostettu”, DiSanto sanoi videolla, jonka tämä julkaisi sen jälkeen, kun Century Media oli tiputtanut yhtyeen listoiltaan.

”Toivon, että ihmiset lopulta määrittelisivät bändin musiikin eikä henkilökohtaisten elämiemme, minun elämäni kautta. Yritän jatkuvasti tulla paremmaksi kaikilla elämän osa-alueilla.”

Floridan ja Bahaman välillä seilaava 70 000 Tons of Metal -risteily järjestetään 30.1.-3.2. ja pitkällä esiintyjälistalla on tänäkin vuonna runsaasti suomalaisnimiä. Risteilyllä esiintyvät muun muassa Nightwish, Amorphis, Korpiklaani ja Insomnium. Ohjelmistoon kuuluvat lisäksi muun muassa Destruction, Cynic, Evergrey, Kreator ja Rotting Christ.

Lisää luettavaa