Vektor sai lähtöpassit levy-yhtiöstä kaksi päivää uuden sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen

Vektorin ja Century Median yhteistyö ei kauaa kestänyt.

16.09.2022

Century Media tiedotti kaksi päivää sitten eli 14.9. kiinnittäneensä scifi-thrash -yhtye Vektorin rosteriinsa ja julkaisevansa yhtyeen työn alla olevan uuden levyn ensi vuonna. Bändi myös jakoi omissa some-kanavissaan uutisen lafkalle liittymisestään heti tuoreeltaan (kuvakaappaus alla).

Tänään Century Media on kuitenkin ilmoittanut purkaneensa yhtyeen kanssa tekemänsä sopimuksen. Lyhyessä tiedonannossa ei asiaa perustella sen kummemmin (kuvakaappaus alla) ja kaikissa levy-yhtiön Vektor-aiheisissa julkaisuissa on kommentointi estetty.

Asiaan saattaa liittyä Vektor-keulahahmo David DiSanton päihde- ja väkivaltahistoria, jostaa laulaja-kitaristin vaimo Katy DiSanto kertoi julkisesti vuonna 2019. Katyn mukaan David oli esimerkiksi varastanut parin hääkassan saatuaan potkut  töistä, koska oli tullut töihin krapulassa liian monta kertaa. Katy myös sanoi Davidin muun muassa kuristaneen häntä, lukinneen hänet kellariin ja vandalisoineen parin kotia spraymaalein. Katyn myös kertoi Davidin käyttäneen seksuaalista väkivaltaa häntä kohtaan.

”Haluan kaikkien tietävän, että joskus ihmissuhteet ovat kinkkisiä ja ihmiset tekevät ja sanovat pahoja asioita, kun hommat eivät suju. En halunnut elämästäni typerää realityohjelmaa tai saippuaoopperaa, mutta tässä sitä ollaan ja se on todella halventaa sitä musiikkia, jota bändi on tehnyt”, David DiSanto kommentoi vaimonsa väitteitä tuolloin.

Vuonna 2016 kolme neljästä Vektor-jäsenestä erosi bändistä ja DiSanto jäi tuolloin yhtyeen ainoaksi jäseneksi. Kaksi vuotta sitten yhtye tiedotti paluustaan uudella kokoonpanolla. Yhtyeen viimeisin pitkäsoitto Terminal Redux ilmestyi 2016 Earache Recordsin kautta.

Vektor tiedotti 14.9. tehneensä sopimuksen Century Median kanssa. Kuvakaappaus Vektorin Facebook-sivuilta otettu 16.9.2022.

Century Media ilmoitti 16.9. antaneensa Vektorille potkut. Kuvakaappaus Century Median Facebook-sivuilta otettu 16.9.2022.

Lisää luettavaa