Yksi Marilyn Mansonia vastaan nostetuista hyväksikäyttösyytöksistä on hylätty

Kaksi neljästä Mansonia vastaan nostetuista oikeusjutuista on yhä vireillä.

05.01.2023

Kalifornialaistuomari on hylännyt malli Ashley Morgan Smithlinen Marilyn Mansonia (oikealta nimeltään Brian Warner) vastaan nostaman oikeusjutun seksuaalisesta pahoinpitelystä ja hyväksikäytöstä sekä ihmiskaupasta, uutisoi Spin.

Smithlinen nostamat syytteet hylättiin, koska tämä ei ollut hankkinut itselleen uutta asianajajaa oikeusistuimen antamaan päivämäärään mennessä. Smithlineä edustanut Jay Ellwanger vetäytyi keissistä lokakuussa, jonka jälkeen Smithlinelle annettiin 90 päivää aikaa hoitaa itselleen uusi edustaja.

”Kiitämme Smithlineä siitä, että hän veti Brian Warneria kohtaan nostetut syytteet pois omasta tahdostaan. Smithline ei ole suostunut manipuloitavaksi niiden toimesta, jotka ajavat omaa agendaansa Warneria vastaan. Toivomme hänelle kaikkea hyvää ja jatkamme työtä varmistaaksemme, että ne, jotka ovat yrittäneet tällä  tavoin väärinkäyttää oikeussysteemiämme tulevat maksamaan siitä kovan hinnan”, Mansonin asianajaja Howard King kommentoi.

Smithline nosti Mansonia kohtaan syytteet keväällä 2021. Smithline kertoi People-lehdelle olleensa Mansoniin ensimmäistä kertaa yhteydessä vuonna 2010, jolloin laulaja oli luvannut tuolloin Bangkokissa asuneelle mallille elokuvaroolin, mikäli tämä muuttaisi Los Angelesiin. Smithlinen mukaan Manson käytti elokuvaprojektia, jota ei koskaan toteutettu, syöttinä, jolla houkutteli mallin Yhdysvaltoihin. Smithlinen mukaan heidän suhteensa aikana Manson oli muun muassa haukkunut häntä bänditoveriensa läsnäollessa, kaivertanut veitsellä nimikirjaimensa Smithlinen ihoon sekä ruoskinut ja kuristanut häntä.

Smithline ei ole ainoa, joka on nostanut Mansonia kohtaan syytteet vastaavista asioista. Laulajan entisen avustajan Ashley Waltersin syytteet hylättiin, koska oikeusistuimen mukaan tällä ei ollut antaa tarpeeksi näyttöä syytteilleen. Mansonia kohtaan on vielä vireillä muun muassa Game of Thronesista tutun näyttelijä Esmé Biancon sekä nimettömänä pysyvän entisen tyttöystävän oikeusjutut. Manson on puolestaan nostanut kanteen entistä tyttöystäväänsä Evan Rachel Woodia vastaan kunnianloukkauksesta sekä viranomaisena esiintymisestä. Evan Rachel Wood oli ensimmäinen Mansonin entisistä kumppaneista, joka syytti laulajaa hyväksikäytöstä ja väkivaltaisuuksista ja puhui tapahtumista julkisesti.

Lisää luettavaa